Training Yg Berjaya....Sukses..

Nampaknya training bola pada pagi ini amat sukses sekali. para pemain nampaknya bersemangat dan bersungguh - sungguh untuk training pada pagi ini untuk menghadapi piala Ammu Din pada pagi Sabtu yang akan datang ini. Mana tidaknya sebab hadiah yang ditawar amat lumayan sekali dan pihak penganjur telah mendapat ramai sponsor untuk kejohanan pada hari Sabtu ini. Pada hari ini, peserta yang datang dapat membentuk 2 team sahaja. Ini disebabkan peserta dari mahattoh muyyah tidak hadir sepenuhnya dan pihak rata-rata para pemain sudah mengerahui tabiat ini dan tidak begitu mengharapkan sekiranya secara total mereka tidak datang. Penulis blog untuk post pada hari ini amat berbangga kerana 2 orang wakil mahattoh moyah hadir dan memberikan lagi harapan untuk para pemain bermain dengan penuh bersemangat. Sememangya dua orang ini amat bagus sekali. Sorang tu orang panggil Am,, dan yang sorang lagi orang panggil Dik.. Tentu pembaca - pembaca sudah dapat meneka siapa sebenarnya 2 orang ini.


Pada awal pagi lagi diorang ini sudah terpacak di depan court menunggu para pemain yang lain datang biarpun pada ketika itu cuaca sangat dingin. Mereka tabah dan cekal tapi, kecekalan mereka tidak diikuti dan dijadikan contoh oleh ahli bait mereka. Sememangnya telah jelas di situ yang mereka tidak bersepakat.

Rata-rata pemain bermain dengan penuh semangat dan totally perfect dari sudut semangat kesukanan. Pemain dari mahattoh moyah nampaknya memang sepakat untuk menjadi satu team dan mereka adalah tunjang utama team mereka pada pagi ini. Mereka banyak mempamerkan aksi di luar dugaan dan banyak skil-skil yang sebelum ini belum lagi dibuat oleh pemain2 di sini. Mereka mungkin lebih bersemangat dan mahu menjuarai piala ammu din. Tak mengapa kepada team2 yang lain, kita semmereka pada pagi Sabtu ini dan dinasihatkan agar jangan berdebar-debar dengan aksi mereka ini.

Sebenarnya, piala ammu din ini sudah lama tertangguh dan salah satu sebabnya adalah para peserta tidak memberi kerjasama yang sepenuhnya. Salah satu sebabnya ialah, mereka tidak menghadirkan diri pada hari yang dipersetujui oleh orang ramai dan hal ini menyebabkan kejohanan ini ditolak dengan ua akan pakat2 menyaksikan aksi begitu sahaja. Tapi tak mengapa, sabar itu lebih baik. Betul tak..??


Jadi, kita semua pakat2 turun pada pagi Sabtu ini bagi memeriahkan lagi kejohanan ini. Diharapkan para pemain bersiap sedia dan turun lebih awal ke court dan bagi sesiapa yang selalu tidur lepas Subuh ataupun bangun lewat untuk sembahyang Subuh (takut2 ada) diminta mempersiapkan diri anda. Kita jumpa pada pagi Sabtu ini dan penulis akan cuba menyediakan laporannya kerana editor untuk blog ini ramai sekali. ok. Sekian untuk petang ini. Salam muhibbah.

No comments:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda.