Skip to main content

Wenger & striker baru...

Assalamualaikum..salam sejahtera dan salam azam tahun baru masihi...harap para pembaca sekalian hidup dalam keadaan yang sentiasa bahagia dan sentiasa bersabar dalam menempuh ujian dan rintangan daripada Allah Taala yang tujuaNya tidak lain adalah untuk menguji keimanan diantara kita semua... Sesungguhnya kita semua sudah tahu yang Allah Taala tidak melihat kepada bentuk fizikal kita tetapi melihat kepada ketakwaan kita..selagi mana kita bertakwa kepada Allah Taala, selagi itulah kita tak perlu takut terhadap azab Allah Taala..Amma ba'd..


Berbalik kepada posting kita,,nampaknya semakin kerap Wenger mengulangi kata-katanya untuk membeli seorang striker baru menjelang musim perpindahan tak lama lagi. Perkara sebegini sememangnya menggembirakan ramai fan-fan Arsenal tak kiralah sama ada di England mahupun di malaysia.. Tidak dapat dinafikan yang peminat yakin, Arsenal mampu menjuarai liga premier sekiranya striker baru hadir dalam skuad The Gunners.

Walaupun skuad Arsenal menang besar semalam apabila berkunjung ke Pompey, tapi Wenger masih lagi mengulang kata-katanya untuk membeli seorang penyerang. Apa macam..? Gembira tak..??haha.. Wenger juga begitu yakin mengatakan walaupun Arsenal telah menjaringkan telah mencapai 50 gol pada musim ini dengan 2 striker yang cedera,ini tidak mustahil untuk Arsenal mencari seorang lagi warga baru dalam posisi penyerang untuk skuad The Gunners.

Wenger juga mengakui yang dia sekarang ini kekurangan pilihan untuk memilih penyerang bagi bermain dalam satu - satu perlawanan. Ini kerana, Robin van Persie dan Nicklas Bendtner telah pun injurt manakala Walcott pula bergelut dengan masalah kecergasannya untuk sampai ke tahap yang tercergas. Malang pula menimpa apabila Cesc Fabregas injurt yang dijangka akan berehat dalam masa 10 hari. Begitu juga dengan Denilson yang dikatakan masalah sakit belakang dia kembali berulang.

Sekarang ini, penyerang AC Milan merupakan target Wenger yang paling besar iaitu Klaas-Jan Huntelaar . Huntellar menarik perhatian Wnger kerana dia berpotensi menjaringkan gol untuk Arsenal kerana mempunyai bakat yang menarik dari segi menyerang.

Wenger mengatakan:" Saya sedang bersedia dan para peminat pun memberitahu yang saya seharusnya membeli striker dan apa yang tahu, kami telah pun menyerang dengan bagus untuk setakat ini."

Wenger said: "I keep reading and people keep telling me we need to sign a striker but we have the best attack so I do not know."

Wenger memberitahu yang Ramsey dapat bermain di beberapa posisi." Ramsey dapat bermain di bahagian sayap kiri, bek kanan, dan juga bermain di bahagian centre midfield. dia dapat bermain di semua bahagian padang. Cesc merupakan playmaker tetapi apa yang ada pada mereka berdua ialah personaliti d padang, kebolehan untuk mendapat bola dan juga untuk mengawal rentak bola di padang."-Wenger.

Setakat ini dahulu update berita dari saya..kita akan jupa lagi jikalau para editor ubibadok menemui berita-berita yang terbaru..Assalamualaikum...sekian.

Comments

Popular posts from this blog

LATA KAHSMIR DI JELI : TEMPAT WAJIB SINGGAH DI KELANTAN

  Acah-acah model Bollywood Tempat ini dikenali dengan Lata Kashmir yang terletak di Jeli. Cari saja di google maps, ‘Kashmir Jeli’. Google maps akan tunjukkan jalan betul-betul sampai di sini. Di sini adalah kawasan kampung dan akan nampak suasana kampung bila saja masuk simpang Batu Melintang. Lagi cantik kalau arusnya laju Pernah viral kerana tempatnya cantik dengan hamparan rumput menghijau. Kawasan ini pernah viral di instafamous dan juga page-page Facebook yang mengatakan tempat ini cantik menghijau. Tapi, untuk tidak menghampakan korang dan bukannya indah khabar dari rupa, awal lagi aku pesan yang tempat ini akan cantik bila rumputnya baru saja dipotong.  Korang jangan ingat yang rumput ini tumbuh dan tidak panjang-panjang. Nanti bila korang sampai ketika rumput panjang, jangan nak mengeluh. Kalau tak nak kecewa, sila bawa siap-siap mesin rumput di dalam bonet kereta.  Tempat di sana adalah yang tempat larangan dan sudah dipagar Tempat ini adalah kawasan kepunyaan TNB. Bila samp

RENEW LESEN MEMANDU DI PEJABAT POS MALAYSIA SEBAGAI WAKIL

Ini bila aku pergi sebelum pejabat pos buka lagi. Pukul 8.05 pagi Pagi tadi aku pergi ke Pejabat Pos Malaysia untuk memperbaharui aka renew lesen memandu. Tapi bukan lesen memandu aku la. Adik aku minta tolong aku untuk renew lesen memandunya memandangkan dia ni seorang yang sibuk bekerja. Sibuk la sangat sampai tak ada masa nak pergi pejabat pos. Disebabkan aku ni seorang abang yang baik hati lagi berdedikasi, maka aku dengan relanya sanggup untuk menolongnya. Ya lah. Adik sendiri. Tak kan tak nak tolong kan? DAH RAMAI YANG BERATUR Awal pagi lagi aku dah pergi. Pukul 8.05 minit pagi aku dah sampai di Pejabat Pos Pasir Mas, Kelantan. Masya Allah. Sungguh bersemangat dan sungguh berdisiplin anak-anak Pasir Mas kerana bila aku sampai tu, pejabat Pos masih lagi tutup tetapi orang yang beratur sudah ramai. 10 orang tu lebih la. Ini betul-betul menguji tahap kesabaran aku memandangkan aku selalu kalah dengan sabar bila melibatkan perlu beratur panjang.  Aku search google

HIKING BUKIT SALOR : VIEW MENAWAN, AWAN KARPET BERGULUNG-GULUNG

View di puncak Bukit Salor yang tidak mengecewakan Bagi sesiapa yang ingin hiking secara santai-santai, sambil jalan boleh sepak daun, Bukit Salor mungkin boleh dimasukkan dalam senarai. Pemandangannya sangat cantik. Kalau ada rezeki, viewnya nanti ada awan karpet dan dalam tebalnya awan karpet, boleh nampak Gunung Reng yang semacam berusaha untuk menampakkan dirinya. Rezeki dapat parking di starting point Sejak beberapa bulan yang lalu, tempat hiking sudah menjadi viral dan sudah menjadi kegilaan rakyat Malaysia. Tengok sahaja di Kelantan, Bukit Panau yang dulu sunyi dari pengunjung, kini siap dengan ada payung dan gerai seperti pasar tani. Semuanya gara-gara PKP yang berpunca dari COVID-19. Manusia jadi murung bila lama berkurung, dan bila saja diberi kelonggaran untuk bergerak, tempat-tempat sebegini menjadi tumpuan untuk melepaskan kemurungan kerana berkurung. Trek yang bersimen sehingga ke menara telekomunikasi Bukit Salor pun sama. Kini sudah menjadi tumpuan ramai manusia, lebih-