Skip to main content

Wenger Wi Lapu Hija...


Assalamualaikum...

Alhamdulillah...kito jupo lagi sek2 kito...sek2 The Gunners...hahaha..kito ni kno sntiasa bersyukur ke hadrat Allah taala kerana Allah lh tuwe kito..dan kito ni hanyalah hambaNya... Kalu kito ingat Allah,,sdoh semestinyo Allah jugok akey ingat kito..ingat situ so.. Pahtu..selawat dan salam kpd nabi kita..Nabi Muhammad S.A.W.para sahabat, dan juga para abik tabie.... waba'din..

Bele2 kito nunggu Arsenal lawe nih...ambo ado terimo so brito..brito ni buleh dikatoke baik jgok la... Berito ari ni ari berito baik2 sajo kito wi.. Arap2 jgok result kito lawe Sek HULL ni blh meney besar.. Baru blh sohor team kito bare sedak... Ko gano..?? Biarnya tahu sikit, kito sek budok pom blh meney..

Berito wak ambo nk kabonyo ialah berito psl pemain England kito wak mudo nih... Pemain buke lagi kalo JAck Wilshere.. Pemain kito ni...napok gayonyo...Wenger wi lapu hija doh kalu dio pindoh nk g main d Burnley, kelab wak kito haloh mggu lepas.. Wenger oyak, dia lepas doh, pahtu, atas Wilshere kito la nk g ke dop. Wenger jugok oyak.. kelab Burnley nih main dgn corak permainey yey baik dan ni blh memateykey lg pemain mudo kito Jack Wilshere nih.. Haaa...tu dio. Wenger oyak lg.. dio suko parok eh kalu Wilshere nih g Burnley walaupun Wilshere ni,, nk blh jadi kesebelasan utamo doh. Hah..tu dio..Tok Wenger kito..kemas molek. Ibarat katonyo..Wilshere nih dok trafik light..pahtu loni hija doh..atah dio la nk kona kok lain,,ataupon nk g strek...hahaha..ko belah mano..??


Berito sepeh2...

1. Emmanuel Frimpong oyak ko surat koba Daily Mail yey Wenger ni sangat konfiden nga pemain mudo dan memberi peluawe yey besar untuk pemain2 mudo mnunjukkan bakat. Emmanuel Frimpong - sek Ghana, pahtu blh main d midfiled..

2. Wenger menegaskey yey dia tak mungkin akey g ko Man city kalo Arsenal nk ko dio lagih. Kontrak Wenger hbs musim depe. Jd, kito kno wi sokonge penuh ko Wenger kito nih.
"If Arsenal say to me, ‘You’ve got to go,’ I will say I’d still like to work in football, of course,"

Comments

Popular posts from this blog

LATA KAHSMIR DI JELI : TEMPAT WAJIB SINGGAH DI KELANTAN

  Acah-acah model Bollywood Tempat ini dikenali dengan Lata Kashmir yang terletak di Jeli. Cari saja di google maps, ‘Kashmir Jeli’. Google maps akan tunjukkan jalan betul-betul sampai di sini. Di sini adalah kawasan kampung dan akan nampak suasana kampung bila saja masuk simpang Batu Melintang. Lagi cantik kalau arusnya laju Pernah viral kerana tempatnya cantik dengan hamparan rumput menghijau. Kawasan ini pernah viral di instafamous dan juga page-page Facebook yang mengatakan tempat ini cantik menghijau. Tapi, untuk tidak menghampakan korang dan bukannya indah khabar dari rupa, awal lagi aku pesan yang tempat ini akan cantik bila rumputnya baru saja dipotong.  Korang jangan ingat yang rumput ini tumbuh dan tidak panjang-panjang. Nanti bila korang sampai ketika rumput panjang, jangan nak mengeluh. Kalau tak nak kecewa, sila bawa siap-siap mesin rumput di dalam bonet kereta.  Tempat di sana adalah yang tempat larangan dan sudah dipagar Tempat ini adalah kawasan kepunyaan TNB. Bila samp

RENEW LESEN MEMANDU DI PEJABAT POS MALAYSIA SEBAGAI WAKIL

Ini bila aku pergi sebelum pejabat pos buka lagi. Pukul 8.05 pagi Pagi tadi aku pergi ke Pejabat Pos Malaysia untuk memperbaharui aka renew lesen memandu. Tapi bukan lesen memandu aku la. Adik aku minta tolong aku untuk renew lesen memandunya memandangkan dia ni seorang yang sibuk bekerja. Sibuk la sangat sampai tak ada masa nak pergi pejabat pos. Disebabkan aku ni seorang abang yang baik hati lagi berdedikasi, maka aku dengan relanya sanggup untuk menolongnya. Ya lah. Adik sendiri. Tak kan tak nak tolong kan? DAH RAMAI YANG BERATUR Awal pagi lagi aku dah pergi. Pukul 8.05 minit pagi aku dah sampai di Pejabat Pos Pasir Mas, Kelantan. Masya Allah. Sungguh bersemangat dan sungguh berdisiplin anak-anak Pasir Mas kerana bila aku sampai tu, pejabat Pos masih lagi tutup tetapi orang yang beratur sudah ramai. 10 orang tu lebih la. Ini betul-betul menguji tahap kesabaran aku memandangkan aku selalu kalah dengan sabar bila melibatkan perlu beratur panjang.  Aku search google

HIKING BUKIT SALOR : VIEW MENAWAN, AWAN KARPET BERGULUNG-GULUNG

View di puncak Bukit Salor yang tidak mengecewakan Bagi sesiapa yang ingin hiking secara santai-santai, sambil jalan boleh sepak daun, Bukit Salor mungkin boleh dimasukkan dalam senarai. Pemandangannya sangat cantik. Kalau ada rezeki, viewnya nanti ada awan karpet dan dalam tebalnya awan karpet, boleh nampak Gunung Reng yang semacam berusaha untuk menampakkan dirinya. Rezeki dapat parking di starting point Sejak beberapa bulan yang lalu, tempat hiking sudah menjadi viral dan sudah menjadi kegilaan rakyat Malaysia. Tengok sahaja di Kelantan, Bukit Panau yang dulu sunyi dari pengunjung, kini siap dengan ada payung dan gerai seperti pasar tani. Semuanya gara-gara PKP yang berpunca dari COVID-19. Manusia jadi murung bila lama berkurung, dan bila saja diberi kelonggaran untuk bergerak, tempat-tempat sebegini menjadi tumpuan untuk melepaskan kemurungan kerana berkurung. Trek yang bersimen sehingga ke menara telekomunikasi Bukit Salor pun sama. Kini sudah menjadi tumpuan ramai manusia, lebih-