List Wenger...

Salam...sedikit berita tentang transfer pemain yang ada dalam list Wenger. Sekadar berkongsi..ni adalah barang hot di London dalam kalangan fans Arsenal. Sangat beruntung jika dapat membacanya terus dari sini..


Mario Balotelli (19, Inter Milan, £20million)
Wenger telah pun mengakui yang dia amat berminat dengan pemain hitam ini, tetapi telah terbukti urusniaga untuk mendapatkan pemain ini telah gagal.


Chelsea nampakmya telah bersungguh-sungguh untuk bersaing dengan Arsenal bagi mendapatkan pemain ini dan Arsenal tidak dapat bersaing dengan harga £20million. "There is no chance," kata Wenger.


Transfer rating: 0/5Edin Dzeko
(23, Wolfsburg, £25million)Pemain yang tingginya 6kaki 3inci merupakan penyerang top yang di dalam list Wenger untuk dibeli Januari ini. Dia memiliki semua kualiti sebagai seorang penyerang, seorang prolifik, mempunyai tubuh badan yang sempurna, dan seorang yang kuat.Tetapi untuk membeli pemain ini begitu sukar.


Arsenal telah pun membuat scouting keatasnyas selama beberapa tahun. Telah pun membuat bidaan bernilai £10million pada musim panas lepas tetapi di tolak mentah-mentah dan Wolfsburg menetapkan harga bernilai £30million. Lagupun, Dzeko juga telah bertekad untuk berpindah ke AC MILAN. Apa - apa pun, peluang untuk mendapatkan Dzeko adalah tipis.


Transfer rating: 3/5


Ruud van Nistelrooy (33, Real Madrid, pinjaman)Secara dasarnya, ianya amat pelik dan tidak logik sama sekali untuk mendapatkan pemain yang merupakan bekas pemain MAn Utd. Man Utd adalah team yang tidak disukai dan amat tidak masuk akal jika Wenger mengambil pemain ini unuk menyertai Arsenal.

Tetapi, sekarang masa amat suntuk untuk Wenger perkara - perkara sebegitu. Pelbagai perkara menjadi terdesak dengan pemain yang ramai lagi belum pulih dari kecederaan, kemungkinan Wenger akan menimbangkannya. Wenger telah pun ketawa apabila di ajukan soalan mengenai Nistelroy ini tetapi, kadang - kadang, perkara terdesak membataskan semuanya...


Real Madridtelah pun bersedia melepaskan pemain ini secara pinjaman bagi meningkatkan lagi tahap kecergasannya dan Liverpool nampaknya sedang mengintai - intai peluang ini.


Transfer rating: 2/5
Marouane Chamakh(25, Bordeaux, £3million)Wenger telah pun mempunyai peluang untuk menandatangani Chamakh pada musim panas yang lepas - dan harganya dalam lingkungan £1million lebih.

Bordeaux tetap berkeras dengan harga £6million tetapi Arsenal menawarkan dengan harga £5million - dan bagaimana mereka sekarang mesti menyesal untuk tidak memberikan harga yang lebih tinggi bagi pemain Morocco ini.


Arsenal telah pun membuat urus niaga secara rahsia bagi mendapatkan Chamakh bulan Januari ini dan perkara ini didedahkan oleh Chamakh sendiri yang Arsenal mahu dia menandatangani kontrak dengan segera. Tetapi, ini tidak seperti yang diharapkan kerana Chamakh ini free untuk musim panas yang akan datang.


Transfer rating: 3

 


Andre-Pierre Gignac (24, Toulouse, £15million)


Seorang yang bertubuh sasa, pemain Perancis yang sangat bertenaga. Tidak prolifik seperti musim lepas apabila menjaringkan gol lebih sedikit berbanding dengan musim lepas.


Terdapat satu tarikan pada Gignac pada musim panas yang lepas, nilainya kemungkinan akan jatuh sedikit pada musim ini, tidak seperti musim lepas yang menunjukkan prestasi yang membanggakan. Pulang yagn amat besar sedikit setelah ramain penyerang lain out of list.


Transfer rating: 4/5 
Carlton Cole (26, West Ham, £9million)Penyerang England ini sememangnya berada di dalam pencarian Wenger : dia menyukai Cole kerana fizikalnya yang besar. kuat dan menjaringkan banyak gol.


Tetapi Arsenal diselubungi perasaan bimbang mengenai rekod kecederaan dan ragu - ragu mengenai kecederaan jangka panjang lututnya. Ini secara langsung membantutkan urus niaga untuk membelinya bagi bulan ini kerana sekarang ini pun dia masih lagi cedera.


Transfer rating: 2/5

Transfer rating: 0/5

Eden-Hazard(18, Lille, £6million)Pemain yang mirip Brazilian Wellington Silva dan pemain muda Anderlecht Romelu Lukaku, star Belgian, Hazard merupakan rancangan masa panjang Wenger.


Arsenal telah membuat analisis dan menjejak Hazard untuk beberapa bulan dan kemungkinan akna mengikuti langaka Silva ke BPL pada harga yang berpatutan. Tetapi mereka semua dakerja jangka panjang Wenger.


Transfer rating: 1/5
 

No comments:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda.