Mouro Zarate...
Assalamualaikum...pagi - pagi lagi editor dikejutkan dengan satu sms ang mengatakan Arsenal ada menghubungi seorang agen bagi membeli seorang pemain. Tambah lagi satu berita untuk diletakkan dalam blog ini. Mungkin agak janggal sedikit jika ana menulis dengan bahasa rasmi Malaysia. Harap editor-editor yang lain tak marah. Dalam sms yang di hantar oleh pihak Arsenal.com mengatakan yang Arsenal sekarag ini tengah menghubungi agen pemain Mauro Zarate yang baru berumur 22 tahun.


Untuk pengetahuan bersama, Zarate ni pernah bermain di kelab Birmigham pada tahun 2008 secara pinjaman, setersunya berhijrah ke Lazio secara pinjaman dan sekarang brmain sebagai pemain tetap di Lazio. Gosip tentang pemain ini adalah kerana agennya, Jose Alberti mengatakan yang Zarate ini bersungguh untuk bersama kelab yang akan memenangi trofi. Ini kerana, jurulatihnya sekarang di Lazio tidak memanfaatkan secara total kebolehan yang ada pada pemain Argentina ini.


"Saya sekarang sedang berhubung dengan Arsenal" kata Jose Alberti, agen untuk Zarate.

"Beberapa hari yang lalu saya dihubungi oleh beberapa kelab ternama di England yang mengatakan mereka berminat terhadap pemain saya ini".

"Arsenal mahu membuat jentera serangannya lebih mantap dikatakan bersedia dengan €40million untuk membuat tawaran kepada presiden Lazio, iaitu Claudio Lotito".

"Tumpuan utama mereka adalah untuk membawa Zarate kembali ke liga Inggeris dengan berjaya kerana Manchester Sity telah pun gagal membawanya pada tahun lepas.-kata Jose Alberti.

Tambahnya lagi...

"Mungkin kali ini mereka akkan berjaya kerana Zarate sekarang telah penat berada di Lazio.."

Zarate adalah pemain yang muda, berbakat dan mempunyai pengalaman bermain di liga Inggeris..Tetapi adakah anda percaya yang Wenger akan membelinya dengan harga 40 juta euro..?

BIOGRAFI ZARATE

No comments:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda.