Skip to main content

Wenger Tersenyum...

Wenger tersenyum..???haha..kenapa Wenger tersenyum..Kali ini Wenger tersenyum lagi kerana Fabregas dan Clichy dapat beraksi unutk perlawanan hujung minggu ini menentang Bolton. Jarang - jarang boleh tgok Wenger tersenyum ni. Perkara ini disahkan oleh Wenger sendiri yang Fabregas dan Clichy akan beraksi untuk bg perlawanan di Stadium Reebok hari Sabtu ini.


LEBIH DETAIL

ASeperti dalam laman web rasmi ARSENAL.COM, pemain kebangsaan Sepanyol itu akan bermain hujung minggu ini setelah beberapa minggu ditimpa kecederaan hamstring, tetapi Wenger belum dapat menyakinkan 100 peratus lagi. SAtu lagi, Clichy juga dikatakan sepenihnya sedah cergas daripada masalah kecederan belakang yang agak lama. Kali terakhir kemunculan Clichy adalah pada 31 Oktober tahun lepas. Agak lama sungguh kan.?kan?

Bagi berita bersabit dengan kecederaan, Wenger memberitahu yang Denilson kemungkinan tidak dapat lagi bermain untuk Sabtu ini kerana kecederaan abdomen dan menegaskan yang kecederaan itu bukanlah kecederaan masa panjang.


"As for Denilson, we'll have to assess his situation on Friday. At the moment I count him out. It is an abdominal muscle problem but we don't think it will be long term. He still has a chance to play at Bolton if not he should be, maximum, one more week.

Bagi penyerang harapan Arsenal, Bendtner, dia sekarang ini dilaporkan sudah pulih dari kecederaan dan telah kembali ke padang latihan. Kemungkinan untuk penyerang Denmark ini cergas sepenuhnya mungkin dalam masa 2 minggu. Apa - apa pon, kita sememangnya mengharapkan yang terbaik dari BEndtner.


"Nicklas Bendtner is two weeks [away]. He is making good progress but he has been out for seven or eight weeks now so he will need three or four games to be completely fit again. But he has made a big step forward in the last three or four days so we are quite optimistic for him."

Wenger nampaknya sangat optimis dengan Clichy dan dia akan kembali hari Sabtu ini. Walaupun masih ragu-ragu dengan keadaannya disebabkan Clichy sudah lama tidak bermain, tetapi, dia menunjukkan aksi yang mantap ketika sesi latihan. Tidak mustahil unutk Clichy untuk bermain walaupun baru pulih dari cedera yang panjang.

"Gael Clichy is available and he might be in the squad as well on Sunday. I don't want to go overboard with Gael because he has been out for a long time but he looks very, very sharp in training.


au revoir....©®

Comments

Popular posts from this blog

LATA KAHSMIR DI JELI : TEMPAT WAJIB SINGGAH DI KELANTAN

  Acah-acah model Bollywood Tempat ini dikenali dengan Lata Kashmir yang terletak di Jeli. Cari saja di google maps, ‘Kashmir Jeli’. Google maps akan tunjukkan jalan betul-betul sampai di sini. Di sini adalah kawasan kampung dan akan nampak suasana kampung bila saja masuk simpang Batu Melintang. Lagi cantik kalau arusnya laju Pernah viral kerana tempatnya cantik dengan hamparan rumput menghijau. Kawasan ini pernah viral di instafamous dan juga page-page Facebook yang mengatakan tempat ini cantik menghijau. Tapi, untuk tidak menghampakan korang dan bukannya indah khabar dari rupa, awal lagi aku pesan yang tempat ini akan cantik bila rumputnya baru saja dipotong.  Korang jangan ingat yang rumput ini tumbuh dan tidak panjang-panjang. Nanti bila korang sampai ketika rumput panjang, jangan nak mengeluh. Kalau tak nak kecewa, sila bawa siap-siap mesin rumput di dalam bonet kereta.  Tempat di sana adalah yang tempat larangan dan sudah dipagar Tempat ini adalah kawasan kepunyaan TNB. Bila samp

RENEW LESEN MEMANDU DI PEJABAT POS MALAYSIA SEBAGAI WAKIL

Ini bila aku pergi sebelum pejabat pos buka lagi. Pukul 8.05 pagi Pagi tadi aku pergi ke Pejabat Pos Malaysia untuk memperbaharui aka renew lesen memandu. Tapi bukan lesen memandu aku la. Adik aku minta tolong aku untuk renew lesen memandunya memandangkan dia ni seorang yang sibuk bekerja. Sibuk la sangat sampai tak ada masa nak pergi pejabat pos. Disebabkan aku ni seorang abang yang baik hati lagi berdedikasi, maka aku dengan relanya sanggup untuk menolongnya. Ya lah. Adik sendiri. Tak kan tak nak tolong kan? DAH RAMAI YANG BERATUR Awal pagi lagi aku dah pergi. Pukul 8.05 minit pagi aku dah sampai di Pejabat Pos Pasir Mas, Kelantan. Masya Allah. Sungguh bersemangat dan sungguh berdisiplin anak-anak Pasir Mas kerana bila aku sampai tu, pejabat Pos masih lagi tutup tetapi orang yang beratur sudah ramai. 10 orang tu lebih la. Ini betul-betul menguji tahap kesabaran aku memandangkan aku selalu kalah dengan sabar bila melibatkan perlu beratur panjang.  Aku search google

HIKING BUKIT SALOR : VIEW MENAWAN, AWAN KARPET BERGULUNG-GULUNG

View di puncak Bukit Salor yang tidak mengecewakan Bagi sesiapa yang ingin hiking secara santai-santai, sambil jalan boleh sepak daun, Bukit Salor mungkin boleh dimasukkan dalam senarai. Pemandangannya sangat cantik. Kalau ada rezeki, viewnya nanti ada awan karpet dan dalam tebalnya awan karpet, boleh nampak Gunung Reng yang semacam berusaha untuk menampakkan dirinya. Rezeki dapat parking di starting point Sejak beberapa bulan yang lalu, tempat hiking sudah menjadi viral dan sudah menjadi kegilaan rakyat Malaysia. Tengok sahaja di Kelantan, Bukit Panau yang dulu sunyi dari pengunjung, kini siap dengan ada payung dan gerai seperti pasar tani. Semuanya gara-gara PKP yang berpunca dari COVID-19. Manusia jadi murung bila lama berkurung, dan bila saja diberi kelonggaran untuk bergerak, tempat-tempat sebegini menjadi tumpuan untuk melepaskan kemurungan kerana berkurung. Trek yang bersimen sehingga ke menara telekomunikasi Bukit Salor pun sama. Kini sudah menjadi tumpuan ramai manusia, lebih-