Skip to main content

Fabregas Jebeng.Assalamualaikum..salam bertemu kembali. Syukur kepada ILLAHI dengan syukur yg sebanyak2nya kerana kita masih lagi mempunyai umur dam mempunyai masa untuk beribadah kepadaNYA. Di samping itu, ada sedikit keluangan ,asa bagi membaca blog ubibadok.blogspot ni. Hehehe..

FAbregas JEbeng!! KAli ini ubi tidak mempunyai berita yg penting pun untuk dikongsi bersama dan tajuk ini pom diambil semata2 bg berkongsi maklumat. Kalo kita tgk match terakhir Arsenal, Fabregas nampakya menaruh jebengnya sehingga mukanya nampak begitu matang. Owh...MAskulin..NK tahu kenapa Kapten kita ni menyimpan jebengnya. Kalo korang nk tahu, jebeng ni macam jambang la. Cuma perkataan je lain, maksud lebih kurang je.

Fabregas mendedahkan dalam satu temubual selepas game dengan West Ham Sabtu lepas. Dia mengatakan yg dia sangat bosan ketika mengalami kecederaan hamstring selama 2 minggu sebelom game itu. JAdi dia pon menyimpan jebengnya tanda yg dia sangat bosan kerana tak dapat bermain disebabkan kecederaan hamstring.

Selain itu juga, faktor lain yg menyebabkan dia menyimpan jebeng adalah untuk melindunginya semasa berlatih dengan kerap di padang. Sekarang ni kan musim sejuk, mungkin dengan menyimpan jebeng kurang sikit rasa sejuk kat muka dia tu. Hahaha...Mcm2 tahu je ubi ni. Mcm la ubi ni ada jebeng. Hahahaha..Tapi, Fabregas, ko mmg kacak la kalo ada jebeng macam tu, maskulin. Blh tambah stok awek. Hahaha..

Bercakap mengenai team dia. Fabregas mengatakan yg ramai beranggapan yg Arsenal akan lemah kalo perlawanan tanpa kehadirannya di atas padang. Dia dengan kerasnya membantah yg Arsenal bisa menang walaupun tanpa kelibatnya di atas padang. Dia mengatakan yg betapa salahnya org beranggapan yg dia ni tidak ada pengganti dalam Arsenal kerana Arsenal adalah satu team yg kuat dan bagus. Aii,,kata2 Fabregas ni lain macam je bunyi.. Jangan cepat buat tafsiran ye.. Haha..Fabregas takkan ke mana2 pom.. Dia tahu dia sangat penting dalam Arsenal. Hahahaha...

I hated being out for two weeks. I wanted to come back but I was a little concerned in the first half to see how the hamstring was. I also had a little bit of an infection on my face as well. I could not really train too much. So I took it a little bit easy.

It was my throat. That is why I have grown my beard – if I shaved you could see the lump. At the beginning it was tough but at the end I was strong.

People who say we are a different team without me are completely wrong. I have missed five Premier League games and except Everton, where we drew, we have won all the games. It is a strong squad and anyone can play at any moment.


Kita jumpa lagi selepas ini. Au revoir.©

Comments

Popular posts from this blog

LATA KAHSMIR DI JELI : TEMPAT WAJIB SINGGAH DI KELANTAN

  Acah-acah model Bollywood Tempat ini dikenali dengan Lata Kashmir yang terletak di Jeli. Cari saja di google maps, ‘Kashmir Jeli’. Google maps akan tunjukkan jalan betul-betul sampai di sini. Di sini adalah kawasan kampung dan akan nampak suasana kampung bila saja masuk simpang Batu Melintang. Lagi cantik kalau arusnya laju Pernah viral kerana tempatnya cantik dengan hamparan rumput menghijau. Kawasan ini pernah viral di instafamous dan juga page-page Facebook yang mengatakan tempat ini cantik menghijau. Tapi, untuk tidak menghampakan korang dan bukannya indah khabar dari rupa, awal lagi aku pesan yang tempat ini akan cantik bila rumputnya baru saja dipotong.  Korang jangan ingat yang rumput ini tumbuh dan tidak panjang-panjang. Nanti bila korang sampai ketika rumput panjang, jangan nak mengeluh. Kalau tak nak kecewa, sila bawa siap-siap mesin rumput di dalam bonet kereta.  Tempat di sana adalah yang tempat larangan dan sudah dipagar Tempat ini adalah kawasan kepunyaan TNB. Bila samp

RENEW LESEN MEMANDU DI PEJABAT POS MALAYSIA SEBAGAI WAKIL

Ini bila aku pergi sebelum pejabat pos buka lagi. Pukul 8.05 pagi Pagi tadi aku pergi ke Pejabat Pos Malaysia untuk memperbaharui aka renew lesen memandu. Tapi bukan lesen memandu aku la. Adik aku minta tolong aku untuk renew lesen memandunya memandangkan dia ni seorang yang sibuk bekerja. Sibuk la sangat sampai tak ada masa nak pergi pejabat pos. Disebabkan aku ni seorang abang yang baik hati lagi berdedikasi, maka aku dengan relanya sanggup untuk menolongnya. Ya lah. Adik sendiri. Tak kan tak nak tolong kan? DAH RAMAI YANG BERATUR Awal pagi lagi aku dah pergi. Pukul 8.05 minit pagi aku dah sampai di Pejabat Pos Pasir Mas, Kelantan. Masya Allah. Sungguh bersemangat dan sungguh berdisiplin anak-anak Pasir Mas kerana bila aku sampai tu, pejabat Pos masih lagi tutup tetapi orang yang beratur sudah ramai. 10 orang tu lebih la. Ini betul-betul menguji tahap kesabaran aku memandangkan aku selalu kalah dengan sabar bila melibatkan perlu beratur panjang.  Aku search google

HIKING BUKIT SALOR : VIEW MENAWAN, AWAN KARPET BERGULUNG-GULUNG

View di puncak Bukit Salor yang tidak mengecewakan Bagi sesiapa yang ingin hiking secara santai-santai, sambil jalan boleh sepak daun, Bukit Salor mungkin boleh dimasukkan dalam senarai. Pemandangannya sangat cantik. Kalau ada rezeki, viewnya nanti ada awan karpet dan dalam tebalnya awan karpet, boleh nampak Gunung Reng yang semacam berusaha untuk menampakkan dirinya. Rezeki dapat parking di starting point Sejak beberapa bulan yang lalu, tempat hiking sudah menjadi viral dan sudah menjadi kegilaan rakyat Malaysia. Tengok sahaja di Kelantan, Bukit Panau yang dulu sunyi dari pengunjung, kini siap dengan ada payung dan gerai seperti pasar tani. Semuanya gara-gara PKP yang berpunca dari COVID-19. Manusia jadi murung bila lama berkurung, dan bila saja diberi kelonggaran untuk bergerak, tempat-tempat sebegini menjadi tumpuan untuk melepaskan kemurungan kerana berkurung. Trek yang bersimen sehingga ke menara telekomunikasi Bukit Salor pun sama. Kini sudah menjadi tumpuan ramai manusia, lebih-