Skip to main content

Arshavin Utk CityArsenal sekarang ini berada di tempat  ketiga liga dan  nampaknya sedikit sebanyak diancam oleh Manchester City dan juga Tottenham. Dengan Tottenham menunjukkan taringnya apabila menang dengan team Big Four EPL dan juga City yang nampak masih ada peluang untuk merebut tempat ketiga dengan Arsenal menjadikan Arsenal sekarang ni semakin panik.

Bercakap tentang keadaan Arsenal itu, Andrey Arshavin dijangkan akan bermain untuk menentang Manchester City Sabtu ini. Arshavin yang cedera kita perlawanan Liga Juara-juara menentang Barcelona pada bulan lepas dan telah mengalami kecederaan 'calf'. Menurut pakar fisioterapi Arsenal, proses pemulihan kecederaan Arshavin berjalan seperti yang dijadualkan.

I am recovering and I hope to be back for Manchester City.

Harapan Arsenal untuk mengejar kedudukan Chelsea hancur dan musnah apabila Arsenal kalah dengan Wigan pada hujung minggu lepas. Mungkin Arsenal mempunyai masalah pada bahagian pertahanan pada minggu lepas kerana gol-gol yg dijaringkan oleh Wigan semuanya dijaringkan pada 10 minit last. Pada hal, Arsenal telah pun mendahului dengan 2-0.

Arshavin menegaskan yang Arsenal akan menghabiskan perlawanan pada musim ini dengan penamatan yang sangat 'emphatic'. Arshavin juga mengakui yg Arsenal cukup terseksa dengan kehilangan bintang-bintang Arsenal kerana masalah kecederaan. Pemain yang paling memberi kesan dan membuatkan Arsenal sedikit goyah adalah kapten Arsenal sendiri, Cesc Fabregas dan juga RVP.

This season has been tough and tight. Sometimes it was even difficult for myself and the team but in general it was not bad. Hopefully we will win the last three games," he said. "We have scored a lot of goals at the end of the games and we managed to stage comebacks. We have to use that spirit next season. We can fight again next season.
"It would be easier for us [if we had not had the injuries]. I can't say we would be champions but it would have been easier for us.

Comments

Popular posts from this blog

LATA KAHSMIR DI JELI : TEMPAT WAJIB SINGGAH DI KELANTAN

  Acah-acah model Bollywood Tempat ini dikenali dengan Lata Kashmir yang terletak di Jeli. Cari saja di google maps, ‘Kashmir Jeli’. Google maps akan tunjukkan jalan betul-betul sampai di sini. Di sini adalah kawasan kampung dan akan nampak suasana kampung bila saja masuk simpang Batu Melintang. Lagi cantik kalau arusnya laju Pernah viral kerana tempatnya cantik dengan hamparan rumput menghijau. Kawasan ini pernah viral di instafamous dan juga page-page Facebook yang mengatakan tempat ini cantik menghijau. Tapi, untuk tidak menghampakan korang dan bukannya indah khabar dari rupa, awal lagi aku pesan yang tempat ini akan cantik bila rumputnya baru saja dipotong.  Korang jangan ingat yang rumput ini tumbuh dan tidak panjang-panjang. Nanti bila korang sampai ketika rumput panjang, jangan nak mengeluh. Kalau tak nak kecewa, sila bawa siap-siap mesin rumput di dalam bonet kereta.  Tempat di sana adalah yang tempat larangan dan sudah dipagar Tempat ini adalah kawasan kepunyaan TNB. Bila samp

RENEW LESEN MEMANDU DI PEJABAT POS MALAYSIA SEBAGAI WAKIL

Ini bila aku pergi sebelum pejabat pos buka lagi. Pukul 8.05 pagi Pagi tadi aku pergi ke Pejabat Pos Malaysia untuk memperbaharui aka renew lesen memandu. Tapi bukan lesen memandu aku la. Adik aku minta tolong aku untuk renew lesen memandunya memandangkan dia ni seorang yang sibuk bekerja. Sibuk la sangat sampai tak ada masa nak pergi pejabat pos. Disebabkan aku ni seorang abang yang baik hati lagi berdedikasi, maka aku dengan relanya sanggup untuk menolongnya. Ya lah. Adik sendiri. Tak kan tak nak tolong kan? DAH RAMAI YANG BERATUR Awal pagi lagi aku dah pergi. Pukul 8.05 minit pagi aku dah sampai di Pejabat Pos Pasir Mas, Kelantan. Masya Allah. Sungguh bersemangat dan sungguh berdisiplin anak-anak Pasir Mas kerana bila aku sampai tu, pejabat Pos masih lagi tutup tetapi orang yang beratur sudah ramai. 10 orang tu lebih la. Ini betul-betul menguji tahap kesabaran aku memandangkan aku selalu kalah dengan sabar bila melibatkan perlu beratur panjang.  Aku search google

HIKING BUKIT SALOR : VIEW MENAWAN, AWAN KARPET BERGULUNG-GULUNG

View di puncak Bukit Salor yang tidak mengecewakan Bagi sesiapa yang ingin hiking secara santai-santai, sambil jalan boleh sepak daun, Bukit Salor mungkin boleh dimasukkan dalam senarai. Pemandangannya sangat cantik. Kalau ada rezeki, viewnya nanti ada awan karpet dan dalam tebalnya awan karpet, boleh nampak Gunung Reng yang semacam berusaha untuk menampakkan dirinya. Rezeki dapat parking di starting point Sejak beberapa bulan yang lalu, tempat hiking sudah menjadi viral dan sudah menjadi kegilaan rakyat Malaysia. Tengok sahaja di Kelantan, Bukit Panau yang dulu sunyi dari pengunjung, kini siap dengan ada payung dan gerai seperti pasar tani. Semuanya gara-gara PKP yang berpunca dari COVID-19. Manusia jadi murung bila lama berkurung, dan bila saja diberi kelonggaran untuk bergerak, tempat-tempat sebegini menjadi tumpuan untuk melepaskan kemurungan kerana berkurung. Trek yang bersimen sehingga ke menara telekomunikasi Bukit Salor pun sama. Kini sudah menjadi tumpuan ramai manusia, lebih-