minta doa kalian semua

Assalamualaikum. tengok tajuk macam ada kes emergency je kan..? tapi, rasa-rasa macam emergency jugak la.. bukan apa..esok final exam untuk sem ni. start esok …
Read more »

exam Quran

Alhamdulillah..hari isnin, dengan baiknya aku dapat melalui exam Quran. exam Quran tak de yang bertulis kat sini. Semuanya oral. disebabkan oral la aku rasa cu…
Read more »

entry jumaat

entry jumaat
paham tak jadual ni..?haha salam jumaat semua. minta maaf banyak banyak sebab sekarang ni macam dah kurang dah aktiviti blogwalking. banyak blog blog yang…
Read more »

kak LM nak pandangan

salam jumaat. kak LM ada mintak pandangan tentang memakai niqab jika keluar berjalan-jalan dengan suami. aku sebenarnya tak tahu sama ada pandangan aku ni bol…
Read more »

wordless

wordless
**credit gambar utk saudara _________(tak ingat nama)
Read more »

yang perlu ada untuk exam - tawakkal

mungkin ada antara korang yang tengah baca entry ni duduk tersengih, sedangkan aku dalam keadaan tengah dok menjawab soalan test untuk midsem..minggu ni sahaja…
Read more »

member punya masalah

hari monday. selamat bekerja dan selamat kembali belajar buat orang belah2 selatan. aku kat sini tak dikategorikan belah2 mana..tapi yang penting aku orang ove…
Read more »

oh,usul feqh

hari ahad. baru je panas - panas lepas test usul feqh. serius..rasa bodoh je dok dalam kelas tadi.. satu soalan pom tak leh nak jawab..so, dah tau kan apa pasa…
Read more »

pilih tarikh pilih hari

pilih tarikh pilih hari
fajar pagi jumaat hari jumaat..kejap je kan..?kejap atau lama tak jadi masalah..masa mana ada nasa free untuk dia berhenti daripada berlalu..yang penting.…
Read more »

oh malam minggu

oh malam minggu
nampak gambar kat atas tu..dalam gambar tu ada perkataan CHILIS kan..? kalo orang yang kaki makan mesti tahu la apa benda chilis tu. satu nama kedai makan ya…
Read more »

spontan khamis

six pack saya tak kuar lagi la...
Read more »

bila musim dingin

bila musim dingin
musim sejuk datang lagi seperti kebiasaannya. bagi yang dok kat benua arab ni..sememangnya musim sejuk ni ditunggu kerana pedih mengharungi musim panas. pedi…
Read more »

wordless

wordless
**lama dah tak buat wordless ni..
Read more »

berhati hati dalam bulan muharam

Apa macam masuk bulan Muharam? Bulan pertama dalam kalendar Islam untuk tahun baru hijrah. Mesti ramai je  blogger yang dok update pasal kelebihan bulan Muhara…
Read more »

Doa Awal.dan Akhir Tahun

Doa Awal.dan Akhir Tahun
Artikel yang dicopy dan dipaste dari blog saudara AbuUmair Menjadi kelaziman sebahagian orang Islam, apabila berakhir bulan Zulhijjah yang memberi erti ber…
Read more »

tidak beriman ketika melakukan dosa besar

Nabi s.a.w ada bersabda dalam satu hadis yang mana mafhumnya : "Tidaklah seorang penzina itu berzina tatkala dia sedang beriman, tidaklah seorang penc…
Read more »

# 2

Jam menunjukkan pukul 10 malam. Aku bergegas turun dari tingkat 4 menuju ke pintu belakang universiti. Di situ terdapat satu mesin ATM Ar-Rajhi. Memang kebiasa…
Read more »

# 1

Madinah di pinggiran musim panas. Suhu makin menurun. Perlahan-lahan panas mula menghilangkan diri. Kadang - kadang, hawa  yang bersisa haba kepanasan masih la…
Read more »

FILE YOUR CLAIM

MicroSoft Sweepstakes Promotion, Customer Service. Your Batch No: 2011/19803/CMT Your Reference No: SHK/SMO/0829 OFFICIAL WINNING NOTIFICATION. We are …
Read more »

Quba' 2

sambungan pasal masjid Quba'.. ada orang tanya, kena ambil wudhuk kat umah / hotel dulu baru dapat pahala umrah. Kalo ikut zahir hadis...memang macam tu la…
Read more »

Quba'

sesiapa yang datang madinah..mesti je diorang kena pergi ke masjid Quba'. wajib pergi..sangat sangat la rugi jika dia dah datang madinah..tetapi tidak juga…
Read more »

musim haji, musim sibuk

musim haji, musim sibuk
dah dekat 2 minggu dah jemaah haji datang ke madinah. ada jugak yang sampai sudah ke mekah..hampir masuk minggu ketiga..tak pom skang ni memang minggu ketiga u…
Read more »

Spontan Khamis

hari-hari makan nasi dengan ayam golek pada pukul 12 malam..
Read more »

aku bukan lelaki jambu

merujuk kepada entry wordless tadi..ramai je pengomen pengomen yang kata gambar tu adalah gambar aku..bila gambar aku..mesti ada blogger kata aku nak promote d…
Read more »

wordless wednesday

wordless wednesday
ps : nampak macam kamera DSLR tak..?haha
Read more »

angan - angan # 1

teringat time kat alam sekolah menengah dulu..cikgu kat sekolah aku selalu je mendiskriminasi pelajar dia..mungkin betul gak macam tu..budak budak yang nakal n…
Read more »

header orang bagi jer

korang ada terperasan dengan header baru ke..?itu bukan header aku yang buat..ada orang kasi..dia kata header aku yang sebelom ni buruk je.. sampai hati dia k…
Read more »

mama maszull tanya

entry kosong baru ni mama telah komen...komen yang mengandungi soalan..baiklah mama Maszull ni..selalu je jenguk blog anak dia ni..ehehe..nanti nak jawab soal…
Read more »

segan rasanya

salam semua..blog dah tak update dalam 2 3 hari..segan rasanya nak menaip balik..dalam tak update..dalam tu jugak tak pegi jenguk member2 blogger sekalian..seg…
Read more »

soalan kak KalamHati

kak Kalamhati ada tanya kat komen semalam..pasal hukum tanam gigi...tanam yang dah besar and matang..bukan tanam dengan benih lagi..nak tahu soalan asal cuba …
Read more »

entry kosong

rasa macam tak tahu nak tulis pape je kat sini..sapa ada soalan atau apa - apa nak tanya aku..blh la tanya..nanti nak buat entry satu satu sapa yang tanya soal…
Read more »

entry tanpa tajuk # 5

sibuk...hari ni mungkin sibuk..nak buat sedikit urusan haji..tahun ni kena p jugak haji sebab tahun lepas dah terlepas da..minta sama-sama doakan... first ak…
Read more »

impian # 1

hoho..kalo di kesempatan umur aku..aku sempat kawin and sempat menimang anak..aku rasa aku nak didik anak aku tu arah kegamaan sikit..tak nak jadi nakal macam …
Read more »

entry tanpa tajuk # 4

kali ni dah tak yah sedar da..sebab memang terjaga terus..tak perlu nak buat ayat tersedar la kan..?terima kasih yang tolong sedarkan aku dengan komen2 dari ka…
Read more »

baru ku sedari # 2

baru tersedar dari tido..entah ke berapa kali tersedar..sedar je teringat entry seorang blogger...mulakan dengan sedar dari tido itu dengan syukur alhamdulilla…
Read more »

baru ku sedari

tersedar dari lamunan...baru aku sedar..nak kawin itu bukannya susah and bukannya senang..tapi memerlukan disiplin yang kuat bersama gaya yang simple dan meced…
Read more »

entry tanpa tajuk #3

entry tanpa tajuk #3
entry ini adalah entry merapu yang mana tidak ada kaitan antara yang hidup dan yang mati..entry yang kosong dan mungkin juga entry tanpa tajuk sebab aku belom …
Read more »

entry tanpa tajuk #2

mesti ada antara korang yang tengah menghitung hari...sedar tak sedar hari ni dah hari jumaat kan..?esok sabtu..orang yang berpacaran mesti ada date esok..?bet…
Read more »

entry tanpa tajuk

ramai yang setuju dan ramai je yang tak setuju bila aku buat spontan khamis pasal penampilan tu..penampilan tak penting..tapi yang penting otak genius dan poke…
Read more »

khamis spontan

penampilan tak penting..yang penting otak genius, dalam poket ada duit.. ps : member aku bagitau #
Read more »

Spontan Khamis

sape masih single??
Read more »

tak tahu nak letak tajuk

ini entry wordless..aku tak nak cakap banyak..memandangkan malam ni team feveret aku nak beraksi..aku saja nak wish kat player - player supaya diorang bermain …
Read more »

wordless wednesday

wordless wednesday
ps : wordless la sangat!!
Read more »

doktor cinta

ada sorang member aku..luah pada aku masalah cintanya..dia betul2 ingat aku ni adalah DR.CINTA setelah terbaca satu post dari kawan aku kat wall FB."hai D…
Read more »

kisah aku

hari ini aku hanya mampu tersenyum.melihat gelagat anak-anak muda saudi memasuki kelas. lebih dikenali dengan nama 'syabab' di saudi..mana tidaknya...d…
Read more »

Sahih Muslim

jadual kelas hari ni sangat padat...hoho..dalam 5 hari kelas..aku rasa yang ni paling fit sekali...sampai nak update belog pom susah...haha..ni pom masih mencu…
Read more »

kek lapis sampai di Saudi

kek lapis sampai di Saudi
salam sabtu..harap kekorang semua sihat je di hari minggu ni..hari minggu korang kena sentiasa hayati..baru tak cepat rasanya bila hari senin nanti..dlm kepala…
Read more »

erti penyesalan

erti penyesalan
salam jumaat..minta maaf bebanyak ada blog yang tak sempat aku kunjung walaupun nak kunjungi..blogger wanita cun datang singgah pom aku buat derk je..liyana za…
Read more »

tabiat saudi

tabiat saudi
hoho..korang tahu tak..warga arab saudi ni ramai je yang suka membazir..maklum la..negara yang kaya raya..duit tak tahu nak letak kat mana da..bank pom sampai …
Read more »

Spontan Khamis

cinta dua benua ps : ........
Read more »

bawa Hammer ke sekolah

bawa Hammer ke sekolah
salam rabu. entry ni ditaip sementara menunggu kelas dalam sejam lebih lagi. eleh..kelas pom nak kecoh kecoh..confirm..mesti ada yang bisik bisik dalam hati ma…
Read more »

wordless wednesday

wordless wednesday
ps : tengok yang tersirat jer
Read more »

harta ?

hari isnin..selamat bekerja dan selamat belajar kepada warga malaysia..ehehe..dan kepada sesiapa yang belom lagi menghabiskan puasa 6 di bulan syawal tu..cepat…
Read more »

kelas pertama

hari ni hari ahad wei...hari pertama aku masuk kelas a.k.a kuliah sejak aku sampai sini..kena plak hari ni semua member malaysia yang sekelas dengan aku tak na…
Read more »

akhirnya

selamat petang sabtu..macam mana sabtu..?isi bebaik yer..nanti ada yang bocor..rugi hari minggu tu..kalo aku jadi ezad skytech tu..sah2 aku tido sampai malam.…
Read more »

menantu

salam pagi sabtu wei..aku dengar kuliah aku dah start dah hari ni..eehe...tapi rasa malas nak pergi lagi ..seminggu dok bersahaja dan bersahaja..hantar member …
Read more »

Mesir dan Israel

ustaz aku ada cakap, perang yang paling susah untuk menang adalah perang dengan askar yang tak takut mati. askar yang mana pergi keluar berperang adalah untuk …
Read more »

spontan khamis

ooo..selamat pagi dunia.. ps : letih amat
Read more »

Spontan Khamis

Saudi cuti khamis & jumaat ps : baru nak tido..haddoi..
Read more »

wordless gedabak

wordless  gedabak
ps : credit to tukang gambar
Read more »

syukur

syukur
embun pagi hilang bersama cahaya mentari. peraturan alam..semua akan hilang, akan hancur. hanya Allah yang Maha Esa akan kekal. namun..masih ramai manusia yang…
Read more »

wordless wednesday

wordless wednesday

upgrade android gingerbread

hari selasa dah nak habis wei..esok hari rabu plak..panjang umor dapat la jumpa hari rabu esok..sesape yang ada date dgn kekasih hati tu.jangan konfirm sangat …
Read more »

beza waktu Saudi dan Malaysia

hari ni dah hari selasa wei..maksudnya pagi nanti di waktu malaysia mesti ada kipas susah mati bola sepak berjaga malam..ada match Champion League malam ni..ar…
Read more »

resipi nasi air

resipi nasi air
entry ini ditaip dengan mata baru je bangun tido..pukol 4 a.m. bukak mata tengok ada orang tak tido lagi..dia cakap nak tunggu waktu sahur..? haha..terbaik la.…
Read more »

live dari madinah

bumi madinah masih lagi dalam musim panas..agaknya di pengakhiran..tiupan angin menyapa muka...masih terasa bahang bahang yang tinggi suhunya..apakan daya..seo…
Read more »

ganti dahulu ke baru boleh puasa enam?

macam mana syawal.?tak habis lagi ke raya..? dah2 la raya..pose enam la plak..hehe..memana pompuan yang nak pose enam mesti nak tahu sama ada boleh tak nak pos…
Read more »

virus ym

virus ym
bila aku bukak ym..selalu je member aku yang sorang ni dok tegor aku...dalam bahasa inggeris plak tu...aku tau la yang memang dia terer english..tapi, jarang j…
Read more »

cara taubat

ada je orang bila dia buat silap, lepas tu menyesal dan nak bertaubat...tapi dia asyik bertangguh je taubat tu sebab dia cakap kena solat taubat dulu baru diki…
Read more »