jerawatkah?

cuba korang bayangkan yang muka korang licin tanpa jerawat tiba-tiba ada prob. bangun je pagi esok tengok jerawat sbesar jari kelingking. mesti korang menggelabahkan? muka yang selama ni kiut + miut tetiba je kuar jerawat. tanpa backup plan...haha

kes ni sama  nga member aku. bangun je pagi tu dia rasa sakit je kat dahi dia. dia syak jerawat, aku pom mengiyakan. time zohor dia rasa jerwat tu makin besar. cuak jugak dia. terus je mengadu. dia dapat detect makin besar tu sbb time sujud utk solat dia dpt rasakan kepala dia makin senget. haha..tanda makin besar la tu..

tambah2 aku ni bukanla doktor nak konferm hape benda yang naik kat dahi dia tu. tengok muka dia sedih je. satu hari tak kuar umah. aku suh dia releks, cakap pg esok mesti baik kot. last2, dia bangun pagi ni bengkak tak surut2, dah macam fishball dah aku tengok..

jadi, korang yang muka licin, tak de jerawat macam amoi tu.. baik korang sediakan backup plan utk masalah ni. blh bikin kecoh tu. at least, ada oxy pom tak pe ( dlm tv nampak berkesan je )

p/s : kawan aku ni lelaki bukan maknyah yer...haha
jerawatkah? jerawatkah? Reviewed by Hafizin Jamil on Monday, July 18, 2011 Rating: 5

22 comments:

  1. muahaha kesian..jerawat je kot xkn sentap sampai xnk kuar umah haha

    ReplyDelete
  2. jerawat tu la MACHO !!! hahaha

    ~amboiiiii lawa 'umah' baru niii~

    ReplyDelete
  3. hahaha yeahh bersyukur bila muka licin tanpa jerawat.haha

    ReplyDelete
  4. hehehhehe maybe bisol kot.heheh

    ReplyDelete
  5. dah pernah merasai pengalaman sebegitu...

    ReplyDelete
  6. ala..ilex r.jerawat je pon.. =D macho pe ada jerawat..kih3

    ReplyDelete
  7. bukan jerawat doh tu....ibu bertih

    ReplyDelete
  8. kalau kdg2 ada jerawat orait la tu

    jerawat manja org panggil

    kehkeh

    ReplyDelete
  9. hahah.lelaki pon cuak bagai?aku ingat pompuan je..

    ReplyDelete
  10. hehe alah jerawat sutey je ..

    ReplyDelete
  11. oxy berkesan ye?sis tak pernah langsung guna ubat jerawat.tu yg tak berani tu

    ReplyDelete
  12. akak ni setakat naik jerawat kecik beberapa bulan sekali, ada la tapi takut jugak kalau kena macam kawan HJ tu.

    terima kasih sudi dtg blog akak ya dik :)

    ReplyDelete
  13. smpi sujud pown senget kepala.. parah la tue..

    sape weyh? jiji ke? hahahahha :p

    ReplyDelete
  14. jrawat nk tgk dunia.
    biarkan je dia m;biak.

    ;)

    ReplyDelete
  15. gila la..kerana jerawat tak keluar bili..hahaha

    ReplyDelete
  16. haha.. sampai tak mo kuar bilik? sy faham perasaan kwn kamu tu

    ReplyDelete
  17. haha..
    sian
    ltak minyak cap kapak.kompem mletop

    ReplyDelete
  18. rilek la.. tumbuh jerawat pn nk kecah... heheh, biasa la tu..klo naik jerawat org kta ada yg rindu.. tu msti rindu tahap popia sebb jerawat dh jadik cam fishball

    ReplyDelete
  19. hahaha...lelaki..xpenah naik jerawat le tuh gayenye... silap mkn kot, xpun termengorat ke...teeheee

    ReplyDelete
  20. hahahaha jerawat apa sambai besar dan terus membesar??

    kena sengat ehhhh

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda.

Powered by Blogger.