kekasih

dalam seharian kita hidup..berapa kali sangatkah kita ingat kepada kekasih kita? jawapan korang mesti lah... "tiap  tiap detik  la". itu adalah kekasih hati korang. tahukah ada lagi kekasih hati yang lebih besar dari tu?

sape lagi kalo bukan nabi kita, Nabi Muhammad S.A.W. kekasih yang paling agung dan kekasih yang perlu kita turuti semua kehendak dan suruhannya. kekasih yang lebih agung dari kekasih yang seringkali kita bawa kuar date..

tapi, apa tanggungjawab kita kepada kekasih agung ini. tak lain adalah dengan menghormati segala sunnahnya dan juga berusaha sedaya upaya untuk mengikutinya. dan yang paling mudah adalah dengan berselawat ke atas baginda. mudah dan senang. gunakanlah nikmat mulut anda daripada mengumpat sana sini dengan berselawat ke atas baginda.

"Dari Annas bin Malik, ia berkata : Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda : Siapa yang berselawat ke atasku satu kali, maka Allah berselawat kepadanya sepuluh kali selawat dan Allah menghapuskan sepuluh kesalahan dan mengangkat sepuluh darjat kepadanya". (Riwayat Al-Imam An Nasai'e).
 p/s : mood nak masuk bulan pose
kekasih kekasih Reviewed by Hafizin Jamil on Wednesday, July 27, 2011 Rating: 5

38 comments:

  1. tunaikan mana yg wajib dulu.baru buat yg lain2.btol x hj.

    ReplyDelete
  2. sentiasa berzikir dari mengumpat hikS! *tuju kt diri sendiri ngeee*

    ReplyDelete
  3. shera excited nk mood puase ni.. ^_^

    ReplyDelete
  4. alhamdulilah huhuhu..ingt laa selalu kpd kekasih tu huhu

    ReplyDelete
  5. ingatlah selalu kepada Allah dan Rasulullah :)

    ReplyDelete
  6. insyaAllah..sama2 kita cuba dptkan syafa'at Rasulullah dgn perbanyakkan berselawat ke atas baginda..

    'fasollu 'alaih'

    ReplyDelete
  7. kekasih tuh xpenting kan...kekasih Allah neyh lg penting..

    wahh3 , xsabar jgk alia nak posa..hehehe !

    ReplyDelete
  8. masyaAllah.
    tq ya for sharing :)

    ReplyDelete
  9. takde kekasih nak kena igt tiap detik tiap saat..hahaha

    ReplyDelete
  10. cinta illahi kekal abadi .. :)

    ReplyDelete
  11. gud2!
    ingat kekasih yg ni dulu
    baru ingat kekasih yg tuh..hehe =))

    ReplyDelete
  12. terima kasih sbb peringatkan.. :)

    ReplyDelete
  13. Moga kita sebagai umat Nabi Muhammad SAW akan sentiasa mengikuti sunnah nabi..
    Itu sbg tandca kita ingat & sayang dengan kekasih hati kita.

    ReplyDelete
  14. yeayyy!! walaupun aku tak leh sambut puasa kat mesia.. tp aku sempat berbuka hari 1st puasa kt M'sia !! yeayyy!! semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita semua ... =)

    pssst.. adiah satu jek.. next time join lah lagi ye.. hihi >.<

    ReplyDelete
  15. cbk sayang nabi Muhammad s.a.w , btw , follow sini =)

    ReplyDelete
  16. inshaAllah...akan diperbanyakkan selawat untuk Rasulullah.

    ReplyDelete
  17. bulan pose ramai buat entri keinsafan . ngeh3~

    pape pon saling mngingati kan , jgn berat mulut nak selawat . nak ngata org ringan je mulut

    ReplyDelete
  18. kedatangannya dirai, pemergiannya ditangisi...

    ReplyDelete
  19. blog demo bereh kan bos!.
    bakpo nak teraso..
    heheh

    ReplyDelete
  20. blog demo bereh kan bos!.
    bakpo nak teraso..
    heheh

    ReplyDelete
  21. asal puasa jerk semua mood nk line2 insaf yerk,, tak puasa xda laa nk insaf2 ni,,

    ReplyDelete
  22. sama2 beringat sesama kita..hehe

    ReplyDelete
  23. entry yang sangat ilmiah. bukan senang kite nk jumpe entry dari blogger boy yg mcm ni.. good HJ. thanx cox comment blog Mira tadi :)

    ReplyDelete
  24. sentiasa la ingat kepadaNya..

    ketibaan bulan Ramadhan mmg dinantikan..tinggal beberapa hari je lagi...(^^,)

    ReplyDelete
  25. Dah nak puasa lah... yey!!

    ReplyDelete
  26. pose nak dekat, maknanya, raya pon dah dekat jugak. ^^

    ReplyDelete
  27. hehe smoge mood ni bterusan time bukan bulan pose pon
    =)

    cinte kpade rasulullah bererti cinte kpade Allah.
    =)

    ReplyDelete
  28. amal ma'ruf..nahi munkar.. :)

    ReplyDelete
  29. Besar nikmat selawat rupanye :)

    ReplyDelete
  30. tipu lah kalau ade yg cakap sentiasa ingt nabi kan..so kalau tak mampu tok sentiasa berselawat..berselawat lah selepas selesai solat..tambah tambah nak puasa nie..haaa..

    tak mampu jugak..dengar je lagu maher zain..selawat dalam nyanyian..

    ReplyDelete
  31. ramai yang ingat nabi time nak kawen 4. Sunnah yang tu deme mmg tak pernah lupe... kenape ek ?

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda.

Powered by Blogger.