status

korang tahu tak apa itu hukum doa iftitah dalam solat.? sedang aku tengok tv oasis tadi, ada sorang penginterview meneview sorang yang bertaraf ostad. dia siap buat smile kiut lagi dalam interview dia..

soalan dia mudah je?? apakah status doa iftitah dalam solat. ustaz tu bergoyang goyang nak jawab. mungkin tak yakin kot..so aku tinggalkan persoalan...siapa tahu status doa iftitah.??.tak sempat aku nak tulis and explain panjang2 sebab geng2 ostad nak p shoping baju raya..

diorang ni tak bershoping dalam keadaan ramai orang..so, baik pegi awal sebelom shoping dengan budak2 sekolah pakai tudung pom senget lagi..ahaha

p/s : doakan perjalanan kami selamat pergi dan balik
status status Reviewed by Hafizin Jamil on Saturday, August 13, 2011 Rating: 5

28 comments:

  1. Wah...sudah start shopping....baik-baik jalan..hehe =D

    ReplyDelete
  2. aku pulak ske shopping tyme free je

    ermmm

    ko pon ustaz gak

    ReplyDelete
  3. slmt bersoping ostad.. nt sambung ttg persoalan ini yer.. mau tau!!

    ReplyDelete
  4. doa iftitah hukumnya sunat.


    # ok aku dah boleh kawen.





    kbai

    ReplyDelete
  5. ape hukum die??
    nk tahu jugak..share tau bile dh tahu nty :)
    amboi shopping sakan nmpk :P

    ReplyDelete
  6. pernah belajar dulu dah lupe dah....
    ngeeeeee~aci ke?

    ReplyDelete
  7. salam...selamat berbelanja raya..:)

    ReplyDelete
  8. doa iftitah ni sunat..

    klu buat dalm setiap solat pn bagus..

    ReplyDelete
  9. aik..ust...bg je la jwpn terus..hehe

    ReplyDelete
  10. hukum bace doa iftitah sunat kan
    xbace pun xpe
    tapi kalo bace, lagi bagus

    ReplyDelete
  11. betul...sunat. hmm pelik, nape ustaz tu tak jawab confident, dia kan ustaz..hmmm

    ReplyDelete
  12. doa iftitah sunnat la.. teeheee :)

    "happy shopping"

    ReplyDelete
  13. nk kasut 1 hahaha

    sunat kot~~

    ReplyDelete
  14. doa iftitah sunat hai'ah kalo tak silap. tak bace takpe.

    =)

    *wah shoping tuu,, egt2 la org di cni..bli la ape2 tok akoo..muahaha

    ReplyDelete
  15. status takdelah wajib..tapi sunat..yang wajib alfatihah kan..Kalau tak baca doa iftitah xde lah xsah sembahyang kan..

    ReplyDelete
  16. ape hukum dia? kasi tahu laa..

    ReplyDelete
  17. setahu sayalah kan..sunat..

    kalo time solat tu lepas dh angkat takbir, kita dh terbaca basmalah, tak perlu baca iftitah dh..terus baca al-fatihah..

    tak taula kalo salah, tolong betulkan kalo salah ustad H.J ^^

    ReplyDelete
  18. laa sunat ke, saya baru tau...hi3...

    ReplyDelete
  19. ustaz kata doa iftitah sunat ...

    ReplyDelete
  20. pelik ostad tu xconfident plak..mungkin die tak selesa kot masa tu, sakit prot hehe

    ReplyDelete
  21. doa iftitah sunat la kan..tp kene wat sujud ape ke name tah kalo tak bace..betul ke nie??men sebut je..

    dah soping raye..semangat..heee

    ReplyDelete
  22. ape kata ko gantikan ustaz tu .

    ReplyDelete
  23. haha, pergi jawab kat oasis tu, leh jadi artis macam jiji :P

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda.

Powered by Blogger.