Arsenal & Hot Mocha

ENTRY ARSENAL Puas hati bila Arsenal menang. Tak menyesal pula menghabiskan duit untuk secawan hot mocha pada musim dingin. Memang terbaik game Arsenal sema…
Read more »

Oral dan Kalau

Oral dan Kalau
Alhamdulillah... ku panjatkan setinggi - tinggi kesyukuran terhadap Illahi. Masih diberikan segala nikmat walaupun setiap hari diri ini tidak terlepas dari me…
Read more »

Satu Penyakit Satu Penawar

Satu Penyakit Satu Penawar
Jauh aku merenung. Merenung kenapa penyakit malas dalam diriku ini begitu besar sekali. Ibarat tumor yang tumbuh di suatu tempat, makin membesar dan merebak k…
Read more »

Match Kalah Mati UCL - Arsenal vs Bayern

Match Kalah Mati UCL - Arsenal vs Bayern
ENTRY ARSENAL Baru sebentar tadi berakhirnya cabutan penentuan lawan untuk 16 team yang akan berlawan di peringkat kalah mati. Nampaknya boleh tahan j…
Read more »

5 Pemain Harapan Arsenal

ENTRY ARSENAL Nampaknya Wenger mengambil langkah yang bijak untuk menjadikan Arsenal lebih stabil dengan mengikat pemain - pemain muda untuk jangka masa panj…
Read more »

Adik - adik PMR

Tahniah kepada adik - adik yang berjaya mendapat result yang cemerlang dalam PMR. Tahniah juga kepada ibu bapa kerana berjaya membentuk anak - anak yang cemer…
Read more »

Study Last Minute

Perlahan tangan ini membawa kudrat. Meratah petak – petak keyboard dengan penuh tenang. Cuba mencoret sepatah dua untuk ubibadok. Bersamanya dirangkul jan…
Read more »

Jangan Pandang Mudah

Jangan Pandang Mudah
Jangan mudah mengucapkan lafaz cinta jika diri ini masih belum bersedia untuk mencintai orang itu dengan sepenuh hati. Jangan mudah melafazkan rasa sayang jik…
Read more »

wordless wednesday

wordless wednesday
aku suka rabu sebab esok dah cuti.. hehe **love you too.. haha
Read more »

Pemain Pinjaman Arsenal untuk Januari

ENTRY ARSENAL!! Lama tak dengar cerita pasal Arsenal kan..? Terbaru Arsenal menang 2-0 dalam liga baru-baru ni. Ni yang buat ada semangat sikit nak update …
Read more »

Kita

Teringat sewaktu zaman remaja. Usia dalam belasan tahun. Hingus baru sahaja mengering. Muka semakin matang. Bulu roma nampak nipis di bahagian antara bibir da…
Read more »

Desperate Man

Salam Jumaat dari bumi Madinah. Cuaca yang agak kedinginan. Angin sipi-sipi memasuki ruang bilik melalui celahan pintu dan tingkap. Alangkah nyaman. Alangkah …
Read more »

Tubuh Kuat

Teringat... ada satu benda yang orang tersayang bagitau baru-baru ni. Petua untuk menjadi kuat. Dia nak sangat orang yang sayang dia ni menjadi kuat agar oran…
Read more »

Hujan dan Air Mata

Hujan dan Air Mata
Embun pagi jernih kebasahan. Bersinar bila dipantul cahaya mentari. Perlahan - lahan akan hilang. Pagi Khamis. Alhamdulillah, masih lagi dapat bernafas.. masi…
Read more »

Kita Satu

Musim sejuk mula menjenguk bumi Madinah. Angin panas perlahan - lahan bertukar dingin. Nikmat Allah. Tapi, nikmat ini mungkin boleh jadi bencana buat orang yan…
Read more »

Doa Awal dan Akhir Tahun Hijrah

ENTRY COPY PASTE. Cuba baca dan faham dan nilaikan.. Tak semua benda boleh dibuat main - main. Dah sesetengah benda perlu tahu asal usulnya. *************…
Read more »

Hati dan Perempuan

Wanita itu lembut. Mempunyai hati yang lembut. ye.. hundred percent aku setuju. Hati seorang  wanita adalah hati yang sangat lembut dan mudah terasa. Bahasa mu…
Read more »

Kurang Tidur Adalah Punca Kegemukan

Kurang tidur boleh menyebabkan kegemukan..? Betul ke..?Ini adalah satu kajian terbaru daripada saintis - saintis yang bertauliah.. Bukannya aku membuat ujikaji…
Read more »

Manchester United 2 - 1 Arsenal

Nampaknya sangkaan aku yang Arsenal akan menang dengan Man Utd dengan jaringan 4 berbalas 2 ternyata meleset sekali. Jauh sekali meleset. Arsenal nampaknya hil…
Read more »

Preview Match Man Utd vs Arsenal

Preview Match Man Utd vs Arsenal
Esok petang ikut waktu sini Man Utd vs Arsenal adalah pada pukul 3.45 petang. Sedang - sedang je lepas asar. Memang ada chance nak tengok walaupun kenangan …
Read more »

Kenapa dinamakan taufan Sandy

Daging korban masih belum habis. Tersimpan rapi di dalam fridge. Tapi, bagi orang yang bekerja.. tak dapat tidak terpaksa pergi menjalankan kerjanya, pelajar t…
Read more »

Hari Arafah

Selamat menunaikan haji buat jemaah haji Malaysia yang berada di mekah. Tak lupa juga kepada bakal mertua yang berada di mekah sana. hehe.. Moga semuanya selam…
Read more »

Norwich City ( 1 ) v Arsenal ( 0 )

ENTRY ARSENAL!!! Tak perlu cakap banyakkan bila Arsenal kalah kan.? Predict aku yang Arsenal akan menang dengan jaringan gol 3 biji tanpa sebarang bolos ter…
Read more »

Preview : Norwich v Arsenal

Preview : Norwich v Arsenal
ENTRY ARSENAL !!! Malam ni adalah match Arsenal selepas international break. Menjadi tetamu kepada stadium Norwich City. Katanya Wenger, dia nak menjadikan O…
Read more »

"Let Us Capture Ur Beautifull Memories"

 "Let Us Capture Ur Beautifull Memories"
Seminggu untuk satu entry mungkin sesuai untuk student sepenuh masa macam aku kan..? Jadi, tak de la orang cakap aku mengkhianati amanah ibu bapa. Ibu bapa ing…
Read more »

Sahabat itu bukanlah seperti chewing-gum

Sudah lama blog hitam ni tidak menyerikan wajahnya dengan entry - entry terbaru. Andaikan blog ini ada perasaan, sudah pasti ianya akan menangis hiba kerana t…
Read more »

Semuanya nak Perfect

Lelaki biasanya ada aim dia tersendiri dalam mencari calon isterinya. Ada piawaian yang perlu dipatuhi dan kriteria yang perlu diambil kira. Biasanya lelaki - …
Read more »

Raya ke Tujuh

Hari raya ketujuh bersamaan dengan 7 syawal. Hari raya mungkin sudah habis buat mahasiswa dan mahasiswi kerana ada antara mereka sudah berangkat menuju ke kamp…
Read more »

Alex Song sudah menjadi warga Barcelona

Alex Song sudah menjadi warga Barcelona
WARNING : ENTRY ARSENAL Luka minggu lepas belum lagi hilang bila RVP berpindah ke kelab Manchester United dan hari ni Alex Song bagai menambah luka baru deng…
Read more »

Syawal Melayu

Selamat hari raya eidulfitri kepada semua blogger ataupun tidak. Pada kesempatan ini aku nak mengucapkan berjuta kemaafan kepada semua yang mengenali diri ini …
Read more »

Jiji dan Unjai di KFC

28 Ramadhan. Ramadhan semakin berada di penghujungnya untuk tahun 1433 Hijrah. Bulan yang mana padanya terdapat satu malam yang dinamai malam seribu bulan. Ent…
Read more »