Kita Satu

Musim sejuk mula menjenguk bumi Madinah. Angin panas perlahan - lahan bertukar dingin. Nikmat Allah. Tapi, nikmat ini mungkin boleh jadi bencana buat orang yang anti sejuk.. hihi.. Siapa yang anti sejuk tu..? Sudah tentu.. mat - mat black dari benua Africa.. Awas.. ini bukan entry racist..!!

Sejuk dan panas.. Tak habis kalau kita yang dari Asia ni nak bergaduh dengan mat - mat black pasal isu ini. Mat - mat black membawa hujah yang dingin aircond tu boleh menjejaskan tahap kesuburan lelaki. Tapi, saudara kita di Syria sana, di Palestin sana... tidak kira sejuk.. tidak kira panas.. Tempat diorang hanya ada hujan. Dihujani dengan besi - besi yang bertan - tan beratnya. Dihujani dengan mortar dan juga peluru berpandu. Allah..Sungguh.. hanya Allah yang tahu betapa perit dan pedihnya.

Sekarang yang terbaru adalah tentang kerakusan tentera zionis yang buas dan bernafsu menembak dan menyerang saudara - saudara kita di Gaza. Bagaikan menghina umat Islam dengan  melancarkan serangan pada awal Muharram 1434, sedangkan kita masih belum lagi reda dengan kekejaman puak Syiah dan juga pro Basyar yang tidak berhati perut di bumi Syam sana.

Sungguh..mereka - mereka ini tidak akan redha dengan kita, tidak akan berdiam diri dan mereka tidak akan gembira selagi kita ini tidak mengikuti mereka. Tidak mengikuti ajaran mereka. Mereka inginkan kita bersama - sama mereka. Firman Allah s.w.t itu tidak pernah dusta.. Perkara ini sudah lama termaktub melalui mukjizat Nabi Muhammad s.a.w yang teragung iaitu Al - Quran.

 Kita yang jauh ini hanya mampu mengirim doa. Mengadap Tuhan yang Maha Berkuasa ke atas segalanya.. memohon rahmat dan bantuan kepada saudara - saudara kita di sana. Kita bersatu di bawah panji yang satu. Panji Islam. Panji kebenaran. Umat Islam itu seperti satu binaan. Saling kuat menguat antara satu sama lain. Kita kuat bila kita bersatu, kita goyah bila kita bercerai.

** to FA.. i know you are my best..

8 comments:

 1. I will be the best for you, insya Allah :)

  ReplyDelete
 2. just pray can help them..follow my blog ye,.hehe

  ReplyDelete
 3. sma2 kita berdoa utk keamanan dunia..

  ReplyDelete
 4. yahudi zionis. semoga Allah bls kekejaman mereka. hanya mampu b'doa utk keamanan umat Islam.

  *amboi smpt lg pesan kt FA die =p

  ReplyDelete
 5. sama-samalah kita berdoa kpd saudara kita disana...

  SLM..please support pjaz dlm contest iphone5 gdjet impian, tlg KLIK g+ yer diside bar sblh kanan atau di entri =) TQ ^^

  ReplyDelete
 6. islam akan mnang suatu hri nnti...

  ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda.