Jangan Pandang Mudah

Jangan mudah mengucapkan lafaz cinta jika diri ini masih belum bersedia untuk mencintai orang itu dengan sepenuh hati. Jangan mudah melafazkan rasa sayang jika diri ini masih belum yakin dapat memberi kasih sayang yang sempurna buat si dia. Sesungguhnya kata cinta itu ada seribu erti buat seseorang. Seribu erti yang amat susah untuk dirungkai.

Jangan dibiarkan bibir ini ringan menyebut kata setia jika diri ini masih lagi galak bermain ayat dengan perempuan lain. Jangan. Jangan dan jangan sesekali. Semua itu seronok pada zahirnya. Ya.. memang seronok. Merasakan diri ini hot dan disayangi oleh ramai orang. Tapi... tahukah kita yang adanya orang yang merana di balik keseronokan kita itu..? Zalim.

Usah diberi pengharapan yang menggunung jika diri ini masih lagi tidak yakin untuk menjadi pemimpin dalam sesebuah keluarga. Usah bermimpi untuk 'test market' di pasaran Facebook mahu pun Twitter. Sesungguhnya, market kita ini akan sentiasa laku. Sentiasa laku kerana manusia menilai diri kita secara subjektif. Handsome di mata dia. Buruk di mata dia. Cantik di mata dia. Perfect di mata dia.Tapi, lupakah kita siapa kita di sisi Allah..? 

gambar sekadar hiasan sempena ww tadi.:D
 **untuk awak, semoga dapat jawab exam dengan baik.. :)
Jangan Pandang Mudah Jangan Pandang Mudah Reviewed by Hafizin Jamil on Wednesday, December 12, 2012 Rating: 5

16 comments:

  1. TERBAIK !

    semoga yg jawab tuu tenang yeee :)

    ReplyDelete
  2. ye shya cuba sehabis baik. Thank you btw, nanti jangan jealous sebab shya start winter break dulu ye :)

    ReplyDelete
  3. ya...this one pun i loikeee...sama macam kiera punya entri...

    ReplyDelete
  4. adui..pandai HJ kenakan org! hahaa

    ReplyDelete
  5. terbaik bro. aku setuju sesangat. hehe. cantik luar itu tidak semestinya cantik dalaman.

    ReplyDelete
  6. lame dah ngidam nasik minyak nii

    ReplyDelete
  7. taknak wish gudluck untuk aku jugek ke HJ?
    kakakaka
    :P

    ReplyDelete
  8. ayat last tu msti ade "utk awk" hihi.

    ReplyDelete
  9. aku setuju ngan ko. bg aku, kalau trlalu mudah ucap cinta ni tak bagos. kdg2, yg tak terluah tu agi tulus n ikhlas. :)

    ReplyDelete
  10. hahaha test market kat fesbuk ek tu?

    ReplyDelete
  11. jale2 cari ore kelate ari ni.. hehe *salam kenal*

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum h.j....mmg terbaik...:)

    ReplyDelete
  13. wey jamey...apesal gmbr aku?? siot ko...hahaha

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda.

Powered by Blogger.