:D

Kelas tafsir hari ni berjalan macam biasa. Hari ni lain sikit tempat aku duduk dalam kelas. Kebiasaannya aku duduk sebelah tepi kanan kelas. Rapat sangat deng…
Read more »

Usah Dipendam Rasa Itu

Ada seorang lelaki ni minat dengan seorang gadis. Sudah lama dia memendam rasa suka dia tu. Tapi dia tak luah kan. Dia hanya biarkan perasaan itu bersoal send…
Read more »

Langkah Pertama

Langkah Pertama
Sampainya kita ke destinasi yang jauh itu tak dapat tidak kena dimulakan dengan langkah pertama. First step kalau bahasa mat salleh nya. Mat salleh tak semest…
Read more »

Nilai Dahulu

Aku asyik dengan satu kisah dalam facebook yang dikongsi oleh seorang rakan. Nampak Islamik. Ye.. memang Islamik sangat. Kisah berkisarkan tentang “ Ke ma…
Read more »

Kalah itu Sudah Adat

Fan Man Utd tengah sedih, tengah marah, tengah kecewa, tengah sayu. Mungkin bukan rezeki Man Utd untuk menjulang trofi Champion League musim ini. Nampaknya te…
Read more »

Min Ainal Bilad

Kelas tafsir tadi memang sedikit mencuit hati. Aku pun hairan. Biasanya syeikh tu serius je bila mengajar. Selalu punctual. 10 minit pelajar masuk selepas kel…
Read more »

Lain tempat Lain bentuk

Lain tempat Lain bentuk
Sayu bila terbaca satu keluhan seorang insan nurani di facebook. Betapa banyak dugaan dan ujian untuk menunaikan satu ibadah yang diibaratkan seperti tiang aga…
Read more »