10 Malam Terakhir

Masuk 10 terakhir Ramadan. Maybe kita dengar pasal ramadan itu terbahagi kepada 3 fasa. 10 malam awal dan pertengahan tu adalah fasa keampunan dan fasa rahmat…
Read more »

Melalut ke Laut

Lelaki selalu sahaja dikaitkan dengan Mostly juga lelaki kena berdikari kerana golongan ini bakal mengetuai keluarga. Tak most la. Kena jadi ALL. Tak kira lah…
Read more »

Sedar Tak Sedar

Ramadan ke 19. Makin mampir dengan penghujungnya. Sedar dalam tak sedar. Kalau yang sedar, baguslah. Peka. Kalau tak sedar.. bagus juga kalau khusyuk sangat be…
Read more »

Misteri Malam Itu

Malam ini sungguh indah. Bulan mengambang penuh dengan warna kuning yang berbias keputihan. Tompok-tompok awan mencorakkan lagi langit yang indah dengan sinar …
Read more »

Manisnya Ramadan

Ramadhan datang tanpa dipinta, berlalunya ia tanpa dihalang. Saban tahun, Ramadhan akan datang. Cukup masa ia akan berlalu pergi. Andai umur kita panjang,…
Read more »

Ishhh.. Lamanya Ramadhan

Dah sepuluh hari kan kita dalan Ramadhan. Sepuluh hari juga kita telah menjalani ibadah puasa. Bilangan je 12 hari, tapi ada je yang puasanya baru 7 hari, ada …
Read more »

Pasangan busy?

Ada sorang kawan aku. Beberapa bulan yang lepas, dia bagitau yang dia jatuh hati dekat sorang nurse ni. Dia cakap dia serious nak dekat nurse tu. Dia bagitau y…
Read more »

Ramadhan datang lagi

Ramadhan datang lagi. Bagi aku ini adalah ramadhan yang kedua puluh dua. Yee.. syukur kerana kita masih lagi dipertemukan dengan ramadhan. Bulan yang mana All…
Read more »

Merapu lagi

Orang yang sedang dalam suatu perhubungan tahu yang jujur dan kepercayaan adalah dua key untuk selama mana hubungan itu boleh bertahan. Diukur dan dinilai. Ib…
Read more »

Emergency

Orang kata, bila dah pakai kereta, paling kurang kena spare satu ribu untuk  emergency kalau kalau kereta kita tu meragam. Tu paling sikit la kena spare. Kala…
Read more »