Gunners Tersenyum ; 2 Pemain Baru

ENTRY ARSENAL !!

Gunner nampaknya boleh tersenyum gembira dengan berakhirnya jendela perpindahan untuk musim ini. Ramai yang mengharapkan Wenger dapat membawa masuk beberapa orang pemain star untuk membuka lebih peluang kepada Arsenal meraih piala dan kejuaraan pada musim ini dan ternyata ,Wenger pandai membuat debaran pada minit minit akhir. Tahniah kepada Pak Wenger. Berita yang membuatkan ramai fans Arsenal mengukir senyuman ketika bangkit daripada tidur pagi tadi.

Arsenal berjaya mengikat kontrak dengan Mesut Ozil. Pemain kebangsaan German. Pemain yang seringkali menjadi idola oleh peminat bola yang beragama Islam kerana pemaindengan gaya islamik ketika berada di atas padang mahupun di luar. Katanya pembelian Ozil adalah rekod dalam sejarah Arsenal untuk pemain termahal yang pernah dibayar. Hmmm. boleh tahan Arsenal ni. Tak dapat trofi lagi musim ni memang tak tahu la. haha. Arsenal mengikat kontrak dengan Ozil untuk 5 tahun perkhidmatan. Perjalanan masih jauh wahai Ozil.

Pemain kedua yang dibawa masuk oleh Arsenal semalam adalah penjaga gol Emiliano Viviano. Dibawa masuk oleh Wenger melalui pinjaman sewa bayar balik. Viviano adalah penjaga gol antarabangsa untuk pasukan Itali dan mempunyai rekod 11 clean sheets dalam 32 game liga untuk penampilannya. Pemain ini dipinjam daripada kelab Palermo, dan jika tiada pape, dan rekodnya adalah lebih cemerlang daripada Shazwani, tak mustahil Papa Wenger akan ambilnya sebagai Gooner yang official. 

Apa - apa pun. Persoalan sudah terjawab. Tempoh perpindahan dan jual beli sudah pun berakhir. BPL musim ni nampak makin mencabar. Boleh tengok juga dengan perpindahan last minit yang dibuat oleh Man Utd. Percaturan Moyes yang mendapat kritikan peminatnya ekoran kalah kepada Liverpool baru - baru ini. Kita tengok sejauh mana permainan BPL pada musim ni. Hopefully Arsenal akan dapat 2 trofi pada musim ini. hehe.

No comments:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda.