Kena Lanyak 6 - 3 dengan Man City

ENTRY ARSENAL

Game semalam ternyata satu aib yang besar buat pasukan kita. Kena lanyak 6 - 3 dengan Manchester City. Kita mungkin dapat bagi alasan dengan bermain di tempat lawan. Tapi alasan tu hanya alasan budak sekolah rendah. Tak boleh nak pakai sangat kalau nak diikut kirakan. Macam tak boleh nak terima hakikat pun ada sampai 6 gol Shezni bolos semalam. Ternyata game lepas ni menjadi penentu Arsenal akan terus berada di puncak liga ataupun tidak. Arsenal akan menentang Chelsea di Emirates hari Isnin 23 haribulan nanti. 

Wenger menurunkan Walcott sebagai kesebelasan utama menentang City. Ternyata Walcott memang berbisa dengan menjaringkan 2 gol. Satu harapan yang baru kepada Arsenal sementara Giroud ketandusan jaringan gol. Sagna pun turut turun sebagai kesebelasan utama. Cuma semalam tak tahu mana yang silapnya. City terlalu mudah menembusi benteng pertahanan kita. Lebih - lebih lagi bila pertahanan terbaik kita Koscielny terpaksa dikeluarkan akibat kecederaan lutut dan digantikan dengan Vermaelan.

Shezni
Sagna - Mertesacker - Koscielny - Monreal
Ramsey - Flamini
Walcott - Ozil - Wilshere
Giroud

Subs : Vermaelan (Koscielny) 42', Gnabry (Flamini) 72', Bendtner (Giroud) 76'.

Banyak player yang tak perfomance semalam. Bagi aku, Flamini, Monreal dan Wilshere kurang memuaskan. Banyak kesilapan terlepas kawalan bola kepada pihak lawan yang antaranya menyumbang 2 gol kepada pihak lawan. Harap Wenger ada idea dan taktikal yang berkesan untuk menentang Chelsea pada Isnin nanti. Mungkin juga player kita semuanya keletihan kerana asyik rotate player yang sama? Mungkin juga Wenger boleh memberi peluang kepada Gnabry untuk kesebelasan utama? Yang pasti fan nak tengok permainan yang memuaskan walaupun kita tak dapat mengalahkan pihak lawan, yang penting tidak ada kesilapan - kesilapan yang remeh. Kan?

GOAL :

Man City : Aguero (14'), Negredo (39'), Fernandinho ( 50' 88'), David Silva (66'), Yaya Toure (96')

Arsenal : Walcott (31' 63'), Mertesacker (94')
Kena Lanyak 6 - 3 dengan Man City Kena Lanyak 6 - 3 dengan Man City Reviewed by Hafizin Jamil on Sunday, December 15, 2013 Rating: 5

1 comment:

  1. hihi ade tengok kat twitter ramai juga bahan arsenal :p

    p/s: kite baca je tau :p

    ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda.

Powered by Blogger.