Cara Bisnes di Instagram

Cara Bisnes di Instagram
[STICKY POST] Scroll bawah untuk entry terbaru . Ada tak sesiapa kat sini yang ada kenalan atau pun kawan dia yang buat bisnes online dengan menggunakan inst…
Read more »

Apa itu Madad Ya Rasulallah

"Besok kawanku akan memasuki bilik pembedahan. Madad Ya Rasulallah."  Benda ni timbul secara bermusim di Malaysia. Madad Ya Rasulallah yang mana ber…
Read more »

Meggi Ketam Paling Sedap

Meggi Ketam Paling Sedap
Jalan - jalan cari makan. Bila makan kena keluarkan duit. Bila keluarkan duit, poket kosong. Hampeh. Nak makan sedap memang tak ada jalan lain dah kalau tak na…
Read more »

[Giveaway] Hello from Canada

[Giveaway] Hello from Canada
Join GA lagi weh.. Banyak betul join giveaway untuk bulan ni. Kalau satu pun tak dapat, hmmm.. faham - faham la kan? Blogger - blogger yang handle giveaway ni …
Read more »

Permohonan Masuk ke Tingkatan 1 2015 ke Maahad Tahfiz Pulai Chondong

Permohonan Masuk ke Tingkatan 1 2015 ke Maahad Tahfiz Pulai Chondong
Nampak banner dekat atas tu? Dah nak dekat dengan tarikh tutup permohonan baru nak share kan? Haha. Selagi belum sampai 10 Disember, nampaknya ruang dan pe…
Read more »

Giveaway Jom Sihat Bersama Hazamie Souq

Giveaway Jom Sihat Bersama Hazamie Souq
Sapa nak join boleh klik gambar banner kat atas ni. Giveaway lagii!! Hahaha. Kuat betul join give away. Orang nak bagi kita peluang, kita ambil la kan? …
Read more »

WW : Wordless Wednesday

WW : Wordless Wednesday
Read more »

GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA

GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA
Sempena masuknya bulan Disember ni, ramai pula blogger yang pemurah hati nak bagi hadiah buat GiveAway. Setakat aku blogging ni, tak pernah lagi ada rezeki un…
Read more »

Segmen : Zaman Persekolahan

Segmen : Zaman Persekolahan
Aku ada singgah blog Azrin tadi. Tengok dia ada join segmen. Tengok segmen tu macam menarik je. Tak ada la boring sangat. Cumanya yang penat sikit kena jenga…
Read more »

Mencari Bloglist

Mencari Bloglist
Dah lama rasanya jari tak ringan untuk update blog. Bloglist kat sebelah ni pun habis dah hilang akibat memandai je main tukar domain. Tengok blogger - blogger…
Read more »

Hukum Anjing, Larangan Bela Anjing.

Hukum Anjing, Larangan Bela Anjing.
Cerita Anjing: 1-Nabi SAW larang memelihara anjing di dalam rumah tanpa ada sesuatu keperluan. Nabi bersabda: "Sesiapa memelihara anjing tidak un…
Read more »

Jadual Kuliyah Ustaz Azhar Idrus (UAI) September 2014

Jadual Kuliyah Ustaz Azhar Idrus (UAI) September 2014
Lai.. lai.. lai.. yang mana ada di lokasi berdekatan jangan lepaskan peluang untuk ceduk sedikit sebanyak ilmu dan pelajaran. Apa gunanya sibuk sepanjang m…
Read more »

CERAMAH PERDANA USTAZ AZHAR IDRUS 21 OGOS INI!!

CERAMAH PERDANA USTAZ AZHAR IDRUS 21 OGOS INI!!
Sesiapa yang ada masa dan kesihatan tubuh badan, jemputlah datang ke ceramah Ustaz Azhar Idrus. Dalam poster dah bagitau dan sudah pesan supaya bawa alas d…
Read more »

Terbaru!! Jadual Muqabalah (Temuduga) bagi Permohonan Masuk ke Universiti Qassim, Arab Saudi.

Terbaru!! Jadual Muqabalah (Temuduga) bagi Permohonan Masuk ke Universiti Qassim, Arab Saudi.
Jadual Muqabalah bagi permohonan Qassim Universiti Arab Saudi Kuala Lumpur/Selangor - 8 Ogos 2014 Kelantan - 11 Ogos 2014 Kedah - 13 Ogos 2014 Johor - 1…
Read more »

Status Hadis ; Tuntulah Ilmu Walau ke Negeri China

Status Hadis ; Tuntulah Ilmu Walau ke Negeri China
Hati - hati bila menyandarkan sesuatu perkara kepada Nabi kita s.a.w. "Tuntulah Ilmu Walau ke Negeri China." Kita seringkali mendengar ungkapa…
Read more »

HSBC & Dato' Sri Ismail Sabri

HSBC & Dato' Sri Ismail Sabri
Gaza semakin  hari semakin tidak aman dan pergolakan terbaru dengan serangan kejam zionis terhadap penduduk Gaza semakin mendapat liputan yang meluas di Malays…
Read more »

Jadual Kuliyah Ustaz Azhar Idrus Sepanjang Ogos 2014

Jadual Kuliyah Ustaz Azhar Idrus Sepanjang Ogos 2014
Ramadhan sudah berlalu pergi. Walaupun Ramadhan telah berlalu, tak bermakna hati kita juga mesti berlalu dengan terikut perkara yang alai. Tambahan pula sek…
Read more »

Emirates Cup : Kalah Tipis Dengan Monaco 0 - 1

Kalau semalam punya entry bukan kemain lagi gembira sebab Arsenal menang besar dengan Benfica. Tu cerita semalam, tapi nampak gayanya hari ni kena sedih sikit …
Read more »

Benfica Dititik Arsenal 5 - 1

Benfica Dititik Arsenal 5 - 1
Arsenal titik Benfica 5 - 1 bhai semalam. Haha. Lebih menarik lagi, 4 gol dijaringkan oleh Sonogo!! Part ni aku nak gelak sebab Sonogo boleh jaringkan 4 gol. s…
Read more »

Luahan Hati Seorang Pembonceng Motosikal

Hari raya dah beransur hilang meriahnya. Seiring dengan pulangnya warga kota kembali ke kota raya. Satu juta kereta yang dijangka masuk ke Kelantan sebelum ra…
Read more »

Orang Dewasa Beraya

Makin meningkat dewasa ni makin kurang duit raya kan? Bila  dah makin dewasa ni, asyik terfikir pula bila la nak bagi duit raya dekat bebudak nanti. Nak bagi b…
Read more »

Pemain Baru Keempat Musim Ini, Calum Chambers

Pemain Baru Keempat Musim Ini, Calum Chambers
Ada rupa owner ubibadok tak? haha Wenger mengamuk, Wenger mengamuk!! Pak Wenger dirasuk!! Haha. Aku tak tahu apa yang buat Wenger jadi serius semacam untu…
Read more »

Selamat Hari Raya 1435H / 2014M

Pertama sekali, Selamat Hari Raya semua dan maaf zahir dan batin dipohon. Dalam dunia blog ni, mungkin ada sebaris dua ayat yang menggores dan mengguris hati o…
Read more »

Menulis Sebagai Penganggur Kehormat

Genap sebulan aku balik berkampung dan bermukim kembali di bumi Malaysia. Kalau sebelum ni, aku menjadi warga kota Madinah. Kota suci yang menjadi saksi kepad…
Read more »

Sedikit Cerita Tentang Arsenal

Sedikit Cerita Tentang Arsenal
Lama tak update pasal Arsenal kan? Selepas Arsenal mengakhiri liga di tempat keempat, rasa tak update lagi pasal Arsenal. Apa - apa orang kutuk Arsenal, Arsen…
Read more »

Aku Cuma Perhatikan

Assalamualaikum... Harapnya jawab salam dengan baik - baik ye. Moga yang sedang baca entry ni dalam keadaan sihat dan baik aje. Moga juga   Kak LM yang a…
Read more »

Ramadhan Ini Sedikit Berbeza 1435 / 2014

Pejam celik pejam celik ni rasanya dah tak terasa sangat sudah dekat sebulan berada di Malaysia sejak pulang dari Madinah. Blog pun tak terupdate dengan berit…
Read more »

Harapan Bulan Ramadhan

Ramadhan hampir menjelma lagi. Rasanya sekejap sahaja. Itu hanya perasaan. Realitinya sudah 11 bulan ianya berlalu semenjak Syawal yang lalu. Apakah kita puny…
Read more »

Cerita di Sebalik Piala Dunia

Assalamualaikum... Harap - harapnya korang semua bukan jadi zombie dek kerana penangan piala dunia. Piala dunia ni memang la 4 tahun sekali tapi kena la p…
Read more »

Cerita MERS di Saudi

Assalamualaikum… Mungkin ramai yang tahu dan mungkin juga ramai yang tidak tahu tentang wabak virus yang melanda Arab Saudi sekarang ini. Virus yang diken…
Read more »

Kaji Sebelum Sebar

Assalamualaikum. Nampaknya Mei sudah semakin hampir ke penghujung dan kita sudah pun memasuki bulan Syaaban. Ini bermakna kita masih ada sebulan lagi untu…
Read more »

Saat Getir

Saat Getir
Assalamualaikum... Bertemu lagi kita pada Jumaat yang berkah lagi damai ini. Minggu lepas pun entry pada hari Jumaat. Pada Jumaat minggu lepas, kita tak d…
Read more »

FA Cup Milik Arsenal

Arsenal menang FA Cup woi semalam. Menamatkan kemarau piala selama 9 tahun. Last Arsenal menang piala adalah pada 9 tahun yang lalu, Mei 2005. Masa tu aku bar…
Read more »

Jumaat dan Mistik

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Jumaat penghulu hari datang lagi. Tapi, kita dalam tak sedar tidak menyedari yang setiap kali datangnya Jumaat, umur …
Read more »

Mei 2014 Datang Lagi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera... Entry pertama untuk bulan Mei. Apakan daya, orang sibuk yang tidak sempat untuk mengemaskini blognya. Mungkin juga t…
Read more »

Jangan Tolak Hadis

Salam penghulu hari buat semua. Jumaat yang pernuh keberkatan dan rahmat. Jumaat yang mana ada suatu detik dan ketika, padanya yang tidak akan tertolak doa …
Read more »

Arsenal ke Wembley Lagi

Assalamualaikum.. Woahhh. Hari yang gembira walaupun hari ni boleh dipanggil hari ahad yang biru. Gembira sebab Arsenal dapat melayakkan diri untuk ke peringka…
Read more »

Makin Maju Makin Bimbang

Zaman sekarang sudah tak seperti zaman dulu. Aku yang beranak tahun 90 an pun dapat rasa yang zaman sekarang sudah tak sama. Jauh bezanya. Dari segi pembelajar…
Read more »

Adab Sudah Pergi

Assalamualaikum. Perlahan tangan merayap untuk mengetip keyboard yang kecil. Nampanya cuti bakal berkakhir sehari lagi. Ahad ini sudah mula sesi persekolahan d…
Read more »

Cuti Sekolah Mac Ini

Musim cuti sekolah. Kebetulan cuti di Malaysia sama dengan cuti dekat sini. Malangnya cuti kali ni seakan tiada rehat yang sebetulnya. Midterm test menanti seb…
Read more »

Berhati - hati Ketika Berada di Tanah Suci

Berhati - hati Ketika Berada di Tanah Suci
Mungkin masih ramai yang mengganggap orang - orang yang berada di sekitar Mekah atau Madinah semuanya adalah baik - baik belaka. Tidak salah untuk bersangka ba…
Read more »