Terbaru!! Jadual Muqabalah (Temuduga) bagi Permohonan Masuk ke Universiti Qassim, Arab Saudi.


Jadual Muqabalah bagi permohonan Qassim Universiti Arab Saudi Kuala Lumpur/Selangor - 8 Ogos 2014 Kelantan - 11 Ogos 2014 Kedah - 13 Ogos 2014 Johor - 15 Ogos 2014 Dokumen yang diperlukan: 1. Sijil SPM dan ke atas (Kalau boleh dalam bahasa arab) 2. Salinan surat beranak (Kalau boleh dalam bahasa arab) 3. Salinan Pasport (Jika ada) 4. 2 Tazkiyah (Dari mana-mana individu) 5. Gambar size passport 2 keping *Tempat muqabalah di negeri-negeri lain akan diupdate kemudian *Urusan muqabalah tidak akan dijalankan bagi pihak muslimat, permohonan muslimat akan diberitahu setelah mendapat maklumat lengkap dari pihak universiti nanti *Muqabalah akan dilaksanakan dalam bahasa arab *Jadual boleh berubah mengikut keadaan dan akan diberitahu secepat mungkin di FB * Bidang pengajian yang melibatkan perubatan tidak disediakan di Qassim University * Bagi permohonan muqabalah peringkat master dan Phd pula, sila email resume anda pada almunawwarah90@gmail.com. Sertakan no. tel untuk dihubungi jika permohonan anda diterima bagi urusan muqabalah. *Sila hubungi wakil negeri berikut bagi urusan muqabalah di negeri terdekat masing-masing: Kelantan: Ustaz Abal Khair +60199918177 Kedah: Ustaz Fitri +60195453678 Johor: Ustaz Jundullah +60123345481 (Whatsapp sahaja) Ustaz Shafie +6583769463 (wakil singapura)

**Info daripada Wan Muhammad Usaid, pelajar yang sedang menuntut di Universiti Islam Madinah. Boleh tengok fb beliau untuk makluman lanjut dan juga update semasa mengenai temuduga ini.

FB : Usaid Subki

Nota kaki : Tajaan penuh tu.. Ada yang tak nak pergi ke? Pergi belajar je, tiket flight, duit saku, yuran belajar semuanya ditanggung. Belajar free. TAJAAN PENUH!!

5 comments:

 1. tajaan penuh tu...
  masyaallah.. kalaulah saya lancar bahasa arab. teringin lah jugak nak merasa..
  huhu.. inshaAllah, ada rezeki kat tempat lain.. :D

  by the way, nice sharing bro ! :D

  ReplyDelete
 2. Pastikah anda bhw anda tidak akn terpengaruh dgn wahabi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sebenarnya tak perlu bimbang akan pengaruh wahabi. Apa yang hendak ditakutkan dengan pengaruh wahabi bila kita boleh menilainya sendiri? Kita dengar, kita nilai, kalau tak betul tak perlu terpengaruh.

   Delete
 3. Salam. Saya berminat utk smbg belajar di Saudi. Boleh x tolg update pada saya klau ada interview open uni Saudi di Malaysia 2016 nnti?

  Umarnursi@gmail.com

  ReplyDelete
 4. Salam. Saya berminat utk smbg belajar di Saudi. Boleh x tolg update pada saya klau ada interview open uni Saudi di Malaysia 2016 nnti?

  Umarnursi@gmail.com

  ReplyDelete

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda.