Potential Arsenal Lineup for the Weekend Clash With Manchester UnitedJangan risau. Entry dalam Bahasa Melayu. Tajuk je yang kemain nampak gempak dalam bahasa inggeris. Haha. Semangat yang berkobar sebagai peminat setia Arsenal tu perlu ada untuk menentang musuh tradisi malam esok. Man United mungkin akan menjadi mangsa kekejaman Arsenal. Mungkin je. Fan Man Utd jangan nak panas pula. Bagi chance sikit dekat fan Arsenal. Fan Man Utd kena ingat, Man Utd bakal dirobek dan diratah ibarat kambing golek. Aummmm... Hahaha.


Penjaga Gol

Tak lain tak bukan. Ospina semestinya akan mengambil tugas untuk menjaga gawang gol Arsenal. Sejak Ospina fit, nampaknya Ospina sudah mengambil alih tempat Shezni yang selama ini tampak angkuh dengan gambar selfienya. Wenger hanya memberikan Shezni beraksi untuk piala FA. Ya, esok Ospina akan beraksi tanpa ragu.


Defender

Mengikut perkiraan aku. Wenger akan menggunakan defender favouritenya buat sekarang ini. Favourite Wenger sekarang ini adalah:-

Bellerin - Mertesacker - Koscielny - Monreal

Cuma, favourite aku sedikit lain daripada Wenger. Aku nampak Arsenal lebih kuat sekiranya Paulista main di posisi Mertesacker. Mungkin Wenger tengah menunggu masa yang sesuai untuk menerima pandangan aku ini. Haha. Come on you Wenger.

Midfielder

Midfielder ni pemain yang wajib Wenger kena letak adalah Coquelin. Ternyata dan sudah terbukti yang Coquelin memang memberikan kesan yang begitu besar terhadap Arsenal. Bangga aku katakan yang Coquelin memang Defensive Midfielder yang terbaik Arsenal ada buat sekarang ini.

Cazorla, Ramsey, Ozil dan Sachez diharap dapat bermain dengan prestasi yang tertinggi menentang Man Utd esok. Harap - harapnya moral mereka tengah tinggi untuk mengalahkan Man Utd dengan penuh hina. Harap Arsenal tak lupa sejarah mereka dibelasah dengan lapan jaringan gol oleh Man Utd. Sematkan peristiwa itu dalam hati, moga - moga Arsenal akan kekal bersemangat. Haha.

Cazorla - Coquelin - Ramsey - Ozil - Sanchez

Forwards

Nampaknya Arsenal hanya akan menurunkan seorang sahaja yang bermain di posisi penyerang. Ini hanya analisa peribadi aku. Jangan begitu yakin. Wenger dijangka akan menurunkan Giroud sebagai penyerang tunggal. Korang jangan asyik kutuk Giroud ni kayu. Ternyata dia bukan sebarang kayu. Kurang - kurang ni kayu Chengal Jati. Keras dan berjasa. Jangan main - main dengan Giroud. Pernah mendapat anugerah Player of the Month daripada Barclays.

Giroud

So, esoknya harap - harap Giroud dapat memberikan habuan buat Arsenal. Walaupun ramai fan Arsenal yang sangsi dengan prestasi dan ketajaman Giroud, harap abang - abang fan Arsenal ni jangan lebih emosi pula nanti. Giroud ni bagi aku memang bagus daripada fizikal. Jika dia dapat control speed dan lincah dalam kawasan kotak penalti, sudah pasti harganya di pasaran akan melonjak tinggi.

So, fans Arsenal bersiap sedia ye esok. Siap dari segi mental dan fizikal. Bijakkan diri untuk mengawal emosi dan minda untuk terus bersabar jika Arsenal kalah dan diprovok oleh fan Man Utd. Mungkin mereka - mereka ini akan menjadi mangsa dekat kedai mamak.

No comments:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda.