COMMUNITY SHIELD CUP 2020 : ARSENAL JUARA

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1mohGM7iXxP8TAnvWs2iNm6eE-fGRlccg

Siapa sangka Arsenal boleh julang Piala Perisai Komuniti 2020? Tak ada yang sangka kecuali fans Arsenal sendiri. Lawan Liverpool kot. Team paling power dalam EPL.
.

Tapi, nampaknya team paling power telah tersungkur di kaki Arsenal dan ini menjadikan Arsenal adalah team paling power di seluruh England. Bukan Manchester United, bukan juga Chelsea, bukan juga Manchester City. Tottenham? Lagi la bukan!
.

Arsenal mendahului dengan 1-0 melalui jaringan Aubameyang. Serius, gol Aubameyang memang sangat cantik sengan rembatan melengkung dari sisi sebelah kiri padang dan menerjah gawang Alonso di sebelah kanan. Gerakan cantik dan Aubameyang pandai menggunakan peluang yang sedia terhidang.
.

Kemudian, permainan sedikit hambar. Arsenal kelihatan bermain secara bertahan. Tapi boleh tahan juga pertahanan Arsenal. Kukuh walaupun ada David Luiz sebagai Center Defender. Budak muda, Rob Holding dan Tierniey boleh puji. Rajin dan fokus.
.

Taktik bertahan Arsenal tidak bertahan selamanya bila gawang Martinez bolos dengan jaringan Minamino. Kecewa sekejap bila tengok gol Liverpool. Gol hasil gerakan lincah Salah menyebabkan pertahanan Arsenal kalut dan kucar-kacir. Masa ini lah bola sampai ke kaki Minamino yang terus menjaringkan gol.
.

Permainan seri sehingga tamat separuh masa kedua dan diteruskan dengan sepakan penalti untuk menentukan siapa pemenang. Akhirnya Arsenal menang jaringan 5-4 yang mana kesemua pengambil penalti Arsenal menjaringkan gol. Pemain Liverpool, Brewster telah mensia-siakan peluang apabila sepakannya terkenal palang gol dan dia adalah antara sebab besar Liverpool kalah pada malam ini.
.

Tapi tak mengapa Brewster. You will never walk alone kerana masih ramai lagi pemain-pemain Liverpool seperti anda. Selalu menyusahkan team. Kalau tak ada pemain, peminat Liverpool masih ada yang jenis menyusahkan orang lain seperti anda. Hik hik hik.

No comments:

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Anda. Saya Hargai Setiap Komen Anda.