Skip to main content

SLIMCASE : CASING TERBAIK UNTUK IPHONE

Slimcase.co packaging dari slimcase.


Sudah lama saya perhatikan casing buatan Slimcase. Iklannya sering dipaparkan di feed instagram. Ada saja yang muncul ketika saya scroll feed instagram. Pandai betul dia iklan.


Apa yang menarik perhatian saya adalah casing buatannya begitu nipis dan seakan memegang handphone tanpa ada sebarang casing. Boleh rasa seperti memegang body handphone itu sendiri.Seringkali ketika membuat pilihan untuk beli handphone, kita nak yang nipis, tak nak yang tebal. Yang tebal itu berat, nipis pula ringan. Tak ada la lenguh-lenguh tangan nak memegang handphone. Alih-alih, kita pakai casing yang tebal juga. Jadi, apa fungsi kita pilih handphone yang nipis pada mulanya?Sejak saya beralih memakai casing dari Slimcase, baru terasa feel memakai iphone. Dalam katalog iphone sendiri pun ada menunjukkan saiz, diameter, ketebalan. Jika kita ambil kira semua itu, tetapi tetap pakai case yang tebal, semua itu sudah tidak bermakna. Kita cuma mahu bergaya sebab jenamanya adalah Apple, bukan kerana fizikal ciptaannya yang slim dan elegan.


Rabak ketika jatuh motorsikal.


Setakat nipis, sebenarnya berlambak case yang dijual di kedai-kedai aksesori handphone. Tetapi apa yang ditawarkan oleh Slimcase adalah case yang nipis, tahan lasak, dan tahan pudar warnanya. Ini bermakna nipis bukan sebarang nipis, tapi nipis yang tahan serangan fizikal. Sama ada jatuh, tergolek, masuk gaung, diyakini ianya tahan.


Slimcase memberi jaminan selama 2 tahun sekiranya berlaku apa-apa terhadap case sama ada koyak disebabkan kemalangan ataupun warnanya pudar menjadi kekuning-kuningan. Biasanya, kebanyakan case yang putih, tak sampai 6 bulan, warnanya akan bertukar kekuning-kuningan.


Ini adalah pengalaman saya sendiri yang mana case yang dibeli telah koyak akibat terjatuh daripada motorsikal. Saya terus menghubungi Slimcase melalui Facebook Messenger. Walaupun responnya tidak berapa pantas, tapi jawapannya sangat menggembirakan.


Tak banyak kerenah. Terus nak replacement.


Tanpa banyak siasatan, tanpa banyak kerenah, tanpa banyak tanya, pihak Slimcase terus menghantar case baru tanpa sebarang caj. Ya. Tanpa sebarang caj hatta caj penghantaran.


Dah dapat case yang baru. Bukan refurbished ya.

Servis dan perkhidmatan yang diberikan oleh Slimcase menyebabkan saya merasakan bayaran untuk pembelian case ini sangat berbaloi. Dalam Peribahasa Melayu ada menyebut, alah membeli menang memakai.


Setakat ini, dalam websitenya tidak banyak model handphone yang ada untuk case ini. Slimcase hanya mengeluarkan model Iphone dan Samsung. Mungkin ini adalah target pelanggan mereka dengan harga untuk setiap case yang ditawarkan.


Jadi, ini adalah review ikhlas hati selepas mendapat gantian case yang baru dari pihak Slimcase. Hati saya rasa teruja betapa senangnya untuk membuat tuntutan dengan pihak Slimcase. Tidak perlu report polis, tidak perlu report hospital. Tunjuk gambar dan nyatakan sebab, terus dapat gantian baru.


Satu kekurangan case ini cuma tak tahan calar. Kalau masukkan bersama kunci atau apa-apa objek yang kasar bersamanya, nanti ada garis-garis halus di belakang case. Tapi tak mengapa, ianya tidak jelas pada pandangan mata yang jauh.


Korang yang masih lagi tercari-cari case yang sedap dipegang, ringan dibawa, lasak diguna, boleh cuba dapatkan case dari slimcase.co. Berbaloi dan puas hati. 


Terima kasih Slimcase! Yang mahu cuba tengok, cuba risik, boleh terus ke website slimcase.co/


Comments

Popular posts from this blog

LATA KAHSMIR DI JELI : TEMPAT WAJIB SINGGAH DI KELANTAN

  Acah-acah model Bollywood Tempat ini dikenali dengan Lata Kashmir yang terletak di Jeli. Cari saja di google maps, ‘Kashmir Jeli’. Google maps akan tunjukkan jalan betul-betul sampai di sini. Di sini adalah kawasan kampung dan akan nampak suasana kampung bila saja masuk simpang Batu Melintang. Lagi cantik kalau arusnya laju Pernah viral kerana tempatnya cantik dengan hamparan rumput menghijau. Kawasan ini pernah viral di instafamous dan juga page-page Facebook yang mengatakan tempat ini cantik menghijau. Tapi, untuk tidak menghampakan korang dan bukannya indah khabar dari rupa, awal lagi aku pesan yang tempat ini akan cantik bila rumputnya baru saja dipotong.  Korang jangan ingat yang rumput ini tumbuh dan tidak panjang-panjang. Nanti bila korang sampai ketika rumput panjang, jangan nak mengeluh. Kalau tak nak kecewa, sila bawa siap-siap mesin rumput di dalam bonet kereta.  Tempat di sana adalah yang tempat larangan dan sudah dipagar Tempat ini adalah kawasan kepunyaan TNB. Bila samp

RENEW LESEN MEMANDU DI PEJABAT POS MALAYSIA SEBAGAI WAKIL

Ini bila aku pergi sebelum pejabat pos buka lagi. Pukul 8.05 pagi Pagi tadi aku pergi ke Pejabat Pos Malaysia untuk memperbaharui aka renew lesen memandu. Tapi bukan lesen memandu aku la. Adik aku minta tolong aku untuk renew lesen memandunya memandangkan dia ni seorang yang sibuk bekerja. Sibuk la sangat sampai tak ada masa nak pergi pejabat pos. Disebabkan aku ni seorang abang yang baik hati lagi berdedikasi, maka aku dengan relanya sanggup untuk menolongnya. Ya lah. Adik sendiri. Tak kan tak nak tolong kan? DAH RAMAI YANG BERATUR Awal pagi lagi aku dah pergi. Pukul 8.05 minit pagi aku dah sampai di Pejabat Pos Pasir Mas, Kelantan. Masya Allah. Sungguh bersemangat dan sungguh berdisiplin anak-anak Pasir Mas kerana bila aku sampai tu, pejabat Pos masih lagi tutup tetapi orang yang beratur sudah ramai. 10 orang tu lebih la. Ini betul-betul menguji tahap kesabaran aku memandangkan aku selalu kalah dengan sabar bila melibatkan perlu beratur panjang.  Aku search google

HIKING BUKIT SALOR : VIEW MENAWAN, AWAN KARPET BERGULUNG-GULUNG

View di puncak Bukit Salor yang tidak mengecewakan Bagi sesiapa yang ingin hiking secara santai-santai, sambil jalan boleh sepak daun, Bukit Salor mungkin boleh dimasukkan dalam senarai. Pemandangannya sangat cantik. Kalau ada rezeki, viewnya nanti ada awan karpet dan dalam tebalnya awan karpet, boleh nampak Gunung Reng yang semacam berusaha untuk menampakkan dirinya. Rezeki dapat parking di starting point Sejak beberapa bulan yang lalu, tempat hiking sudah menjadi viral dan sudah menjadi kegilaan rakyat Malaysia. Tengok sahaja di Kelantan, Bukit Panau yang dulu sunyi dari pengunjung, kini siap dengan ada payung dan gerai seperti pasar tani. Semuanya gara-gara PKP yang berpunca dari COVID-19. Manusia jadi murung bila lama berkurung, dan bila saja diberi kelonggaran untuk bergerak, tempat-tempat sebegini menjadi tumpuan untuk melepaskan kemurungan kerana berkurung. Trek yang bersimen sehingga ke menara telekomunikasi Bukit Salor pun sama. Kini sudah menjadi tumpuan ramai manusia, lebih-